Trump sa vrátil na miesto neúspešného atentátu: Útočníka nazval krutým monštrom

NETKY.SK • 6 Október 2024, 08:35 • 2 min
Trump sa vrátil na miesto neúspešného atentátu: Útočníka nazval krutým monštrom

Donald Trump sa vrátil do mesta Butler v Pensylvánii, kde v júli prežil pokus o atentát, pri ktorom zahynul jeden človek a dvaja boli zranení. Na zhromaždení útočníka označil za "kruté monštrum" a poďakoval sa za Božiu ochranu. Bezpečnostné opatrenia boli tentokrát výrazne sprísnené.

slovakia

left justify in out

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump sa v sobotu vrátil na miesto júlového pokusu o atentát, pri ktorom zahynul jeden človek a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Pri svojom vystúpení v meste Butler, štát Pensylvánia, útočníka označil za "kruté monštrum".

"Čas sa zastavil, keď toto kruté monštrum rozpútalo číre zlo zo svojej nie veľmi vzdialenej pozície, ale rukou Prozreteľnosti a Božou milosťou sa tomuto zloduchovi nepodarilo dosiahnuť svoj cieľ," uviedol Trump na zhromaždení.

Strelca označil za niekoho, kto mal v úmysle spáchať zlo, ale atentát sa mu nepodarilo úspešne dokončiť.
Trumpov návrat do Butleru sa uskutočnil presne mesiac pred prezidentskými voľbami, ktoré sa budú konať 5. novembra.

 

 

 

Obrazok
Zdroj: Business Standard

Tento moment znovu otvoril diskusiu o bezpečnosti verejných osobností, a preto boli bezpečnostné opatrenia na sobotňajšom zhromaždení výrazne sprísnené v porovnaní s jeho júlovým vystúpením. Na okolitých budovách boli rozmiestnení snajperi, v okolí krúžil sledovací dron a samotné pódium, na ktorom stál Trump, bolo chránené nepriestrelným sklom.


Obrázky z júlovej udalosti, na ktorých Trump s krvácajúcou tvárou mával päsťou a kričal "boj, boj, boj", zatiaľ čo ho odvádzali agenti Tajnej služby Spojených štátov, sa stali symbolom jeho prezidentskej kampane. Mnohí z jeho podporovateľov, ktorí sa v sobotu zúčastnili na zhromaždení, mali na sebe tričká s fotkou tohto incidentu, pričom niektorí dokonca nosili obväzy na uchu, ktoré symbolizovali zranenie, ktoré Trump utrpel, keď ho strelec trafil do ucha.

Obrazok
Zdroj: Euronews.com


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Foto: NPR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies