Turecko: Koniec all inclusive dovoleniek?

NETKY.SK • 16 August 2024, 08:15 • 2 min
Turecko: Koniec all inclusive dovoleniek?

ANKARA - V Turecku sa nahlas diskutuje o budúcnosti all inclusive modelu dovoleniek. V nedávnom rozhovore pre turecký denník Hürriyet túto tému rozoberal Zafer Alkay, generálny riaditeľ renomovaného hotela a jeden z priekopníkov tohto konceptu.

slovakia

left justify in out

Alkay zdôraznil, že práve vďaka zavedeniu all inclusive konceptu v 90. rokoch sa Turecko stalo jednou z najobľúbenejších turistických destinácií na svete. V súčasnosti je však podľa neho tento model pre cestovných ruch v Turecku skôr príťažou ako prínosom.

Hotelier upozornil na rastúce nároky turistov na kvalitu služieb a jedla, pričom vzhľadom na nestabilnú ekonomickú situáciu sú hotely nútené znižovať náklady, čo ovplyvňuje kvalitu ponúkaných služieb.

Turisti sa z dovolenky vracajú sklamaní, čo negatívne ovplyvňuje atraktivitu tureckých letovísk. "Tým pádom sa vlastne všetci na all inclusive sťažujú. Turisti, hotelieri aj úrady. Ale nikto sa nevzdá tohto modelu," zhrnul Alkay.

Ako riešenie Alkay navrhuje prechod hotelov na polpenziu, resp. dve jedlá denne. Tento model bude síce pre hostí drahší, no môže prilákať majetnejších turistov.

Hoci kritika all inclusive je čoraz častejšia a o budúcnosti sa diskutuje, zdá sa, že tureckí hotelieri ešte nie sú pripravení na radikálne zmeny. Obľúbenosť tohto konceptu medzi turistami je stále jedným z hlavných dôvodov, prečo si vyberajú turecké letoviská. A ak by bol all inclusive nerentabilný, zrejme by hotelieri od neho už dávno upustili.

Negatívny dopad je ale nespochybniteľný, a tak sa uvidí, akým smerom sa turecký cestovných ruch v budúcnosti vyberie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Hürriyet , Foto: okaytravel.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies