Týždeň bezpečnosti na železnici: Prevencia proti krádežiam a zvýšenie bezpečnosti dopravy

NETKY.SK • 23 September 2024, 12:28 • 2 min
Týždeň bezpečnosti na železnici: Prevencia proti krádežiam a zvýšenie bezpečnosti dopravy

BRATISLAVA - Polícia SR začína týždňovú akciu zameranú na zvyšovanie bezpečnosti na železničných priecestiach a v okolí železničných tratí, ktorú organizuje Európska asociácia železničných polícií RAILPOL.

slovakia

left justify in out

Polícia od dnešného dňa vykonáva preventívnu akciu s cieľom zvýšiť bezpečnosť železničnej dopravy a predchádzať nehodám a trestnej činnosti v okolí železničných tratí. Akcia je súčasťou kampane "Týždeň bezpečnosti na železnici," ktorú organizuje Európska asociácia železničných polícií RAILPOL.

Tento preventívny týždeň sa bude konať do nedele a jeho hlavným cieľom je ochrana majetku a života cestujúcich, ako aj predchádzanie kolíziám a nehodám.

Jedným z kľúčových zameraní akcie je bezpečnosť na železničných priecestiach, kde sa často stávajú nehody v dôsledku nepozornosti vodičov alebo chodcov. Polícia bude počas týždňa kontrolovať správanie vodičov na priecestiach a upozorňovať na dodržiavanie predpisov.

Jej cieľom je znížiť počet nehôd, ktoré vznikajú kvôli nerešpektovaniu signálnych zariadení alebo prechádzaniu cez priecestia bez povolenia.

Ďalšou oblasťou záujmu bude kontrola majetku a predchádzanie krádežiam v obvode železníc. Polícia bude vykonávať kontroly na kritických miestach železničnej infraštruktúry, kde často dochádza k protiprávnemu konaniu, ako sú krádeže kovov alebo poškodzovanie zariadení. Tieto činnosti môžu ohroziť nielen bezpečnosť prevádzky, ale aj životy cestujúcich.

Preventívne akcie majú okrem ochrany majetku aj širší cieľ – eliminovať nevhodné a nebezpečné správanie v blízkosti železničných tratí, kde sú ľudia vystavení vyššiemu riziku úrazu. Tieto opatrenia majú byť výstrahou pre verejnosť, že ignorovanie pravidiel môže mať fatálne následky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies