Úrad vlády odmieta kritiku: Rekonštrukcia prebehla transparentne

NETKY.SK • 22 Október 2024, 13:59 • 2 min
Úrad vlády odmieta kritiku: Rekonštrukcia prebehla transparentne

BRATISLAVA - Úrad vlády SR sa ohradil voči tvrdeniam Nadácie Zastavme korupciu, ktorá spochybňuje rekonštrukciu areálu. Podľa úradu články nadácie neobsahujú nové dôkazy o pochybeniach a verejné obstarávanie prebehlo v súlade so zákonom, transparentne a objektívne.

slovakia

left justify in out

Úrad vlády SR sa zásadne ohradil voči tvrdeniam Nadácie Zastavme korupciu, ktoré boli zverejnené v súvislosti s rekonštrukciou jeho areálu. Podľa úradu tieto články nemajú žiadny nový obsah, ktorý by spochybňoval zákonnosť, transparentnosť alebo objektívnosť procesu verejného obstarávania.

Napriek tomu nadácia pokračuje v kritike, ktorá podľa úradu nie je podložená konkrétnymi pochybeniami.

Úrad vlády zdôrazňuje tri hlavné body, ktoré z článku nadácie vyplývajú. Prvým je, že nadácia zjavne nepotrebuje žiadne preukázané zlyhania alebo pochybenia na to, aby napísala hanlivý článok na jeho adresu.

Druhým bodom je fakt, že nadácia považuje za dostatočný dôvod na kritiku už len to, že víťaz verejného obstarávania nie je podľa ich predstáv, aj keď splnil všetky zákonné podmienky a predložil najnižšiu ponuku.

Tretí bod poukazuje na to, že Nadácia Zastavme korupciu sa podľa úradu správa ako lobistická organizácia, ktorá sa snaží ovplyvňovať verejné obstarávania svojimi článkami.

Úrad vlády SR tieto tvrdenia považuje za zavádzajúce a s cieľom spochybniť dôveryhodnosť procesu verejného obstarávania, pričom dôrazne odmieta akékoľvek obvinenia z nekalých praktík.

Zároveň zdôrazňuje, že bude pokračovať v dodržiavaní všetkých zákonných, transparentných a objektívnych postupov, a to aj napriek pokusom niektorých lobistických skupín ovplyvniť výsledky verejných súťaží.

Rekonštrukcia areálu Úradu vlády SR tak naďalej prebieha v súlade s platnou legislatívou a pod dozorom zodpovedných orgánov. Aj napriek kritike nadácie je úrad presvedčený o správnosti svojho postupu a o tom, že verejné obstarávanie prebehlo transparentne a v súlade so zákonom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: FB/Úrad vlády Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies