Uruguajský futbalista Izquierdo zomrel vo veku 27 rokov po tom, čo skolaboval na ihrisku

NETKY.SK • 28 August 2024, 19:17 • 2 min
Uruguajský futbalista Izquierdo zomrel vo veku 27 rokov po tom, čo skolaboval na ihrisku

SAO PAOLO - Uruguajský futbal smúti po hráčovej smrti po jeho kolapse v zápase Copa Liberatadores proti Sao Paulu, pričom Club Nacional túto správu potvrdil „s najhlbším zármutkom a šokom“

slovakia

left justify in out

Juhoamerický futbal bol v utorok v smútku po smrti uruguajského obrancu Juana Izquierda, ktorý skolaboval na ihrisku po tom, čo minulý týždeň počas zápasu Copa Libertadores utrpel nepravidelný srdcový tep. 27-ročný hráč sa liečil od kolapsu počas zápasu Nacionalu proti brazílskemu Sao Paulu 22. augusta.

Izquierdo spadol v 84. minúte do bezvedomia na zem bez toho, aby sa dostal do kontaktu s iným hráčom. Pred ošetrením na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Alberta Einsteina ho odviezli z ihriska v sanitke.

Nemocnica vo vyhlásení uviedla, že Izquierdo zomrel na následky mozgovej smrti po zástave srdca a pľúc spojenej so srdcovou arytmiou. "S najhlbším zármutkom a šokom v našich srdciach Club Nacional oznamuje smrť nášho milovaného hráča Juana Izquierda," napísal Uruguajský Nacional na X. „Jeho rodine, priateľom, kolegom a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Celý Nacional smúti za jeho nenapraviteľnú stratu."

 

Uruguajská futbalová asociácia uviedla, že táto správa je hlboko bolestivá, zatiaľ čo národné riadiace orgány Argentíny, Peru, Paraguaja a Kolumbie vyjadrili sústrasť Izquierdovej rodine a priateľom. "Juhoamerický futbal je v smútku," povedal Alejandro Dominguez, prezident riadiaceho orgánu juhoamerického futbalu Conmebol.

Prezident Brazílskej futbalovej federácie Ednaldo Rodrigues uviedol, že minútou ticha sa bude konať každý zápas organizovaný federáciou v stredu.

Sao Paulo uviedlo, že sú touto správou hlboko zarmútení a označili to za „smutný deň pre futbal“.

Obranca Nacional Juan Manuel Izquierdo (vľavo) bojuje o loptu počas tretieho kola Copa Libertadores
Obranca Nacional Juan Manuel Izquierdo (vľavo) bojuje o loptu počas tretieho kola Copa Libertadores
Zdroj: AFP / Getty Images


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Independent, Reuters, Foto: AFP / Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies