ÚVZ SR varuje pred dojčenskými potravinami Hello so zvýšeným obsahom pesticídov

NETKY.SK • 25 Október 2024, 16:18 • 2 min
ÚVZ SR varuje pred dojčenskými potravinami Hello so zvýšeným obsahom pesticídov

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR varuje rodičov pred nebezpečnými dojčenskými výživami Hello od českého výrobcu. Produkty, medzi ktoré patrí 200-gramová dojčenská výživa Hello XXL a 190-gramová ovocná desiata Hello, obsahujú zvýšené hladiny pesticídov a nie sú vhodné pre dojčatá a deti do troch rokov. ÚVZ odporúča, aby spotrebitelia tieto potraviny nepodávali malým deťom.

slovakia

left justify in out

Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) vydal varovanie pre rodičov malých detí ohľadom dojčenských výživ značky Hello, ktoré vykazujú zvýšené hladiny pesticídov.

Tieto potraviny, ktoré vyrába český producent, zahŕňajú 200-gramovú dojčenskú výživu Hello XXL a 190-gramové ovocné desiate Hello v skle, oboje s príchuťami ako jablko, marhuľa a broskyňa. Problém sa týka balení s dátumom trvanlivosti do februára a marca 2026.

Úrad upozorňuje, že tieto výrobky nie sú bezpečné pre dojčatá a malé deti do troch rokov. "Uvedené potraviny nie sú bezpečné na konzumáciu dojčatami a malými deťmi do troch rokov," uviedli hygienici. Spotrebiteľom odporúčajú, aby tieto produkty nepodávali malým deťom a nekonzumovali ich.

V prípade ovocnej desiatej Hello distribútor na Slovensku uviedol, že tieto produkty sú primárne určené pre deti staršie ako tri roky a dospelých. ÚVZ v súčasnosti vyšetruje správnosť označenia týchto produktov, aby zabezpečil ich jednoznačné určenie pre cieľovú vekovú skupinu a ich bezpečnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ÚVZ SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies