V Haniske sa budú vyrábať drony. Zamestnaných bude Vyše 200 ľudí

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 12:27 • 2 min
V Haniske sa budú vyrábať drony. Zamestnaných bude Vyše 200 ľudí

HANISKA - Spoločnosť Tropozond otvorila nové priestory v priemyselnom parku v Haniske pri Prešove. Budú sa tam vyrábať bezpilotné lietadlá na civilné účely. Firma ešte pred spustením prevádzky investovala 3 milióny eur a zamestnala 26 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa majiteľa holdingu Alexa Stepuru hľadali pre svoju investíciu krajinu s rozvinutým priemyslom a dostatkom kvalifikovaných zamestnancov. 

„Slovensko ako slovanská krajina má podobnú kultúru ako Ukrajina, kde už máme jednu továreň. Vieme, že tu nájdeme schopných a kvalifikovaných ľudí omnoho rýchlejšie, ako v niektorej inej krajine. Sme veľmi radi, že sme mohli investovať práve v Prešove,“ uviedol Stepura.

Spoločnosť Tropozond plánuje do konca roka 2025 zamestnať viac ako 200 ľudí nielen v Haniske, ale aj v iných lokalitách na východe Slovenska.

"Je pre nás veľkým potešením otvoriť náš prvý závod na Slovensku, a to v Prešovskom regióne, ktorý disponuje ideálnymi podmienkami pre rozvoj high-tech strojárstva," uviedol konateľ spoločnosti Dominik Varga.

Varga dodal, že odberateľov produktov majú na viacerých kontinentoch. Prvé drony z Prešova majú smerovať do Spojených arabských emirátov. Budú využívané na monitoring ropovodov.

"Naša materská spoločnosť chcela investovať v EÚ a táto lokalita má na to všetky predpoklady. V Prešove a okolí je potenciál nájsť kvalitných a šikovných zamestnancov. Prakticky celý výrobný proces bude prebiehať u nás," doplnil výrobný riaditeľ spoločnosti Slavomír Urban.

Podľa neho onedlho začnú produkovať bezpilotný systém Raybird, ktorý sa využíva v mnohých štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: sita.sk, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies