V Iráne havaroval autobus so šiitskými pútnikmi z Pakistanu do Iraku. Zahynulo najmenej 28 ľudí + VIDEO

NETKY.SK • 21 August 2024, 09:08 • 2 min
V Iráne havaroval autobus so šiitskými pútnikmi z Pakistanu do Iraku. Zahynulo najmenej 28 ľudí + VIDEO

TEHERÁN - Autobus so šiitskými pútnikmi z Pakistanu do Iraku havaroval v centrálnom Iráne a zabil najmenej 28 ľudí, informoval v stredu predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

K havárii došlo v utorok večer v stredoiránskej provincii Jazd, uviedol podľa štátnej tlačovej agentúry IRNA Mohammad Ali Malekzadeh, miestny predstaviteľ pre mimoriadne situácie. Ďalších 23 ľudí utrpelo pri zrážke zranenia, z toho 14 vážne, dodal. Povedal, že všetci cestujúci autobusu pochádzali z Pakistanu.

Na palube bolo v čase havárie pri meste Taft, asi 500 kilometrov juhovýchodne od iránskej metropoly Teherán, 51 ľudí.

Iránska štátna televízia neskôr odvysielala zábery autobusu prevráteného na diaľnici s rozbitou strechou a otvorenými všetkými dverami. Záchranári opatrne prešli cez rozbité sklo a trosky posiate cestu.

 

V reportáži štátnej televízie Malekzadeh obvinil z havárie zlyhanie bŕzd autobusu a nedostatok pozornosti jeho vodiča

V Pakistane médiá citovali miestneho šiitského vodcu Qamara Abbása, podľa ktorého pri havárii zahynulo až 35 ľudí. Opísal tých, ktorí boli v autobuse, ako prichádzajúci z mesta Larkana v provincii Sindh na juhu Pakistanu.

Pakistanský minister vnútra Mohsin Naqvi vyjadril sústrasť nad smrťou. "Sme hlboko zarmútení stratou vzácnych ľudských životov pri nehode autobusu v Iráne," povedal.

Irán drží jeden z najhorších dopravných rekordov na svete s približne 17 000 úmrtiami ročne. Hrozné mýto je obviňované z veľkého nerešpektovania dopravných zákonov, nebezpečných vozidiel a nedostatočných pohotovostných služieb v rozsiahlych vidieckych oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, Foto: Amu TV
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies