V Kábule explodovalo auto plné výbušnín, samovražedný útok si vyžiadal minimálne 12 obetí

NETKY.SK • 18 Október 2020, 15:51 • 2 min
V Kábule explodovalo auto plné výbušnín, samovražedný útok si vyžiadal minimálne 12 obetí

KÁBUL - Najmenej 13 obetí na životoch a približne 120 zranených si vyžiadal samovražedný bombový útok, ku ktorému došlo v nedeľu na západe Afganistanu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. K útoku došlo v Čaghčaráne - hlavnom meste západoafganskej provincie Ghór.

 

 

Auto vybuchlo neďaleko vládnych inštitúcií

Auto naložené výbušninami explodovalo neďaleko vchodu do kancelárie miestneho policajného náčelníka, pričom v blízkosti sa nachádzajú aj ďalšie vládne budovy, uviedol hovorca afganského ministerstva vnútra Tárik Árjan.

 

"Výbuch poškodil a čiastočne zničil niekoľko vládnych budov vrátane kancelárie policajného náčelníka a ďalších dvoch oddelení," priblížil rozsah škôd hovorca guvernéra provincie Ghór.

 

 

Šéf nemocnice v provincii Ghór, kde ošetrujú desiatky ľudí s ľahkými aj vážnymi zraneniami, očakáva, že počet mŕtvych sa bude zvyšovať.

 

Za útokom je možno Taliban

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Hnutie Taliban však v oblasti vykonáva čoraz viac útokov, píše AP. V Katare v súčasnosti prebiehajú mierové rozhovory medzi predstaviteľmi tohto islamistického hnutia a afganskou vládou. Medzi oboma stranami sú však veľké názorové nezhody a rokovania napredujú len veľmi pomaly.

 

V piatok Taliban oznámil, že pozastavuje svoje útoky na juhu Afganistanu po tom, ako sa Spojené štáty - v súlade s mierovou zmluvou podpísanou s Talibanom vo februári - zaviazali pozastaviť nálety v provincii Helmand.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies