Kolín nad Rýnom: Ďalší výbuch! Udrel ten istý páchateľ druhýkrát?

NETKY.SK • 18 September 2024, 11:42 • 2 min
Kolín nad Rýnom: Ďalší výbuch! Udrel ten istý páchateľ druhýkrát?

KOLÍN NAD RÝNOM - V centre Kolína nad Rýnom dnes ráno opäť otriasol výbuch, tentoraz pred obchodnou a obytnou budovou na Ehrenstraße. Incident, ktorý zasiahol obchod s oblečením a susedné byty, sa odohral len niekoľko stoviek metrov od miesta pondelkového výbuchu v klube Vanity.

slovakia

left justify in out

V stredu skoro ráno sa ozvala hlasná rana, po ktorej nasledoval záblesk ohňa. Rozbili sa okenné tabule, spadli stropy a obloženie. Obchod s oblečením na známej kolínskej ulici Ehrenstraße bol výbuchom z veľkej časti zničený. Obyvatelia budovy boli prebudení zo spánku.

"Vstal som z postele, pretože som počul buchot," povedal jeden z obyvateľov. "Vonku bolo zadymené a susedia kričali," dodal. Ďalší obyvateľ opisuje situáciu ako "desivú, najmä preto, že je to už druhý výbuch od pondelka".

V skorých ranných hodinách bola ulica Ehrenstraße okolo miesta činu uzavretá. "Kolegovia v súčasnosti zabezpečujú dôkazy," uviedol hovorca. Vyšetrovatelia používajú psa na vyhľadávanie výbušnín a 3D skener.

Pri útoku na budovu bola zrejme použitá horľavá kvapalina, rovnako ako v pondelok ráno. Pri výbuchu dnes ráno neboli zranení žiadni ľudia. Podľa pôvodných informácií polícia predpokladala, že zranená bola jedna osoba.

Policajti uzavreli veľkú oblasť okolo zničeného obchodu.
Policajti uzavreli veľkú oblasť okolo zničeného obchodu.
Zdroj: Bild / Christian Knieps

Muž, ktorý tentoraz umiestnil výbušné zariadenie pred obchod, je zrejme podobný podozrivému z pondelka, po ktorom polícia pátra na základe fotografií. Nemecký server BILD sa to dozvedel od vyšetrovateľov. Zatiaľ však nie je jasné, či ide skutočne o toho istého útočníka.

 

Požiar po výbuchu

Výbuch spôsobil požiar, no hasičom sa ho však podarilo rýchlo uhasiť. Pred príchodom hasičov sa osoba na mieste pokúšala požiar lokalizovať a neskôr bola vypočutá ako svedok. Podľa polície nedošlo k žiadnym ďalším zraneniam. Miesto požiaru bolo ohradené, aby sa zabezpečili dôkazy.

Miesto činu sa nachádza len niekoľko sto metrov od miesta, kde v pondelok vybuchlo zápalné zariadenie. Pozadie oboch trestných činov je zatiaľ nejasné. Polícia zverejnila na internete fotografie podozrivého, ktorý je pravdepodobne zodpovedný za pondelkový útok. Zábery pochádzajú z policajného kamerového systému na Hohenzollernringu. Ten je podľa polície na viacerých miestach v Kolíne nad Rýnom, nie však na Ehrenstraße. "Ak existujú zábery, budeme sa musieť spoľahnúť na iné kamerové systémy," uviedol hovorca. "Najskôr musia byť k dispozícii zábery v zodpovedajúcej kvalite, ak vôbec nejaké sú."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: WDR, Bild, Foto: Picture Alliance / Henning Kaiser
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies