V Košiciach sa koná Národný pochod za život + VIDEO

NETKY.SK • 22 September 2024, 12:25 • 2 min
V Košiciach sa koná Národný pochod za život + VIDEO

Dnes, 22. septembra, sa v Košiciach uskutoční Národný pochod za život, ktorý má za cieľ podporiť ochranu nenarodených detí. Organizátori vyzývajú rodiny, jednotlivcov i všetkých, ktorí chcú prejaviť svoj názor, aby sa zúčastnili.

slovakia

left justify in out

V Košiciach dnes odštartuje Národný pochod za život, ktorý organizátori venovali ochrane nenarodených detí. K podujatiu sa môžu pridať rodiny s deťmi, jednotlivci a všetci, ktorí sa chcú vyjadriť k tejto téme.

Otvorenie duchovného programu sa uskutočnilo už v predvečer pochodu, 21. septembra, v Dóme sv. Alžbety, kde prebehla úvodná svätá omša s biskupmi Slovenska, koncerty a ďalší duchovný program. Na účastníkov čaká bohatý program aj dnes.

Sväté omše sa budú konať v košických chrámoch, pričom ich celebrovať bude 17 slovenských biskupov. Hlavná časť programu začne o 13.30 na Hlavnej ulici, kde sa prítomným prihovoria zástupcovia pro-life združení, odborníci, zahraniční hostia, umelci a predstavitelia cirkví. Očakávajú sa aj dojímavé svedectvá ľudí so silnými životnými príbehmi.

O 14.30 by sa mal dav vydať do ulíc mesta, aby vyjadril podporu tým najmenším.

Pochod ovplyvní dopravu v Košiciach, pričom mesto upozorňuje na dopravné obmedzenia a zmeny v MHD. Ulice, ktorými pochod prejde, ako Hlavná, Alžbetina, Šrobárová, Kuzmányho a Hviezdoslavova, budú od 9.00 postupne uzatvárané.

Polícia bude riadiť dopravu na hlavných križovatkách a určovať individuálne výnimky zo zákazu vstupu.

Pre tých, ktorí sa nemôžu zúčastniť osobne, budú pripravené živé prenosy televízie LUX, ktoré umožnia sledovať hlavný program od 13.30.

Nedeľná svätá omša, ktorú bude celebrovať otec arcibiskup Bernard Bober o 10.00 v Dóme sv. Alžbety, sa prenáša aj na STVR a TV LUX. Rádio Lumen prenáša omšu celebrovanú otcom biskupom Petrom Beňom o 11.00 v Kostole Sv. Rodiny v Košiciach – Furči.


Organizátormi podujatia sú pro-life združenia v spolupráci s mnohými podporujúcimi organizáciami. Konferencia biskupov Slovenska prevzala záštitu nad týmto významným podujatím, ktorého cieľom je presadiť ochranu života každého človeka od počatia po prirodzenú smrť.

obrazok
Zdroj: AP
obrazok
Zdroj: pochodzazivot.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: Košice Online
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies