Cícerová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 200 g cíceru, 1 bobkový list, 4 zemiaky, olej, hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, ocot, cukor, 3 párky,
Príprava:
Cícer uvaríme vo vode na polovicu, potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a dovaríme do mäkka. Z 2 PL hladkej múky a oleja pripravíme zápražku a nalejeme do polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, nakrájané párky, smotanu a podľa potreby mlieko. Necháme povariť, dochutíme cukrom a octom.
Čínske kurča.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g kuracích pŕs, ¼ hlávky bielej kapusty, ¼ hlávky červenej kapusty, 1 malá konzerva sterilizovanej kukurice, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku, 1 cibuľa, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL karí korenia, 3 PL sójovej omáčky, soľ, olej,
Príprava:
Kuracie prsia nakrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme mleté čierne korenie, karí korenie, sójovú omáčku, soľ, nakrájané obe kapusty a dusíme asi 20 minút. Podľa potreby podlejeme vodou. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, kukuricu a hrach bez nálevu a dusíme ďalších 10 minút. Dochutíme soľou, podávame s hranolčekmi.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies