V okresoch Prešov a Sabinov sa opravili cesty za vyše 700 tisíc eur

NETKY.SK • 8 August 2024, 10:32 • 2 min
V okresoch Prešov a Sabinov sa opravili cesty za vyše 700 tisíc eur

PREŠOV - V okrese Sabinov prešiel rekonštrukciou 1,8 kilometra dlhý úsek cesty III/3178 Ražňany - Uzovský Šalgov.

slovakia

left justify in out

Prešovský samosprávny kraj (PSK) rekonštruoval viaceré úseky ciest v okresoch Prešov a Sabinov. Investície na skvalitnenie cestnej infraštruktúry dosiahli vyše 700 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

V okrese Prešov boli nové asfaltové koberce položené na ceste v intraviláne obce Malý Slivník a v extraviláne obce Gregorovce.

 

"Rekonštrukcie boli realizované z dôvodu nevyhovujúceho stavebno-technického stavu vozoviek, ktoré nespĺňali kvalitatívne a bezpečnostné parametre. Celková dĺžka rekonštruovaných úsekov pritom predstavovala takmer 1,5 kilometra," uviedla hovorkyňa s tým, že kraj na tento účel vynaložil takmer 500 000 eur.

V okrese Sabinov prešiel rekonštrukciou 1,8 kilometra dlhý úsek cesty III/3178 Ražňany - Uzovský Šalgov. Kraj do tejto opravy investoval 213 000 eur. Súčasťou prác bola aj rekonštrukcia priepustu a realizácia vodorovného dopravného značenia.

"Zhotoviteľ v priebehu 60 kalendárnych dní odfrézoval pôvodnú vozovku, ktorá vykazovala plošné deformácie a poruchy, a položil novú obrusnú vrstvu vozovky z asfaltového betónu," spresnila Jeleňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj, Foto: FB/Prešovský samosprávny kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies