V Pražskej Zoo sa narodil kriticky ohrozený cicavec + FOTO

NETKY.SK • 12 Júl 2024, 10:21 • 2 min
V Pražskej Zoo sa narodil kriticky ohrozený cicavec + FOTO

PRAHA - Za necelé dva roky sa v Pražskej Zoo narodil druhý šupinavec čínsky. Podľa predstaviteľov zoo sa samica kriticky ohrozeného cicavca narodila 1. júla, pričom je to druhý šupinavec čínsky narodený v zajatí v Európe po svojej sestre Cone, ktorá prišla na svet vo februári minulého roka.

slovakia

left justify in out

Najnovší prírastok vážil pri narodení len 141 gramov, ale priberá asi desať gramov denne a tento týždeň by mohol dosiahnuť váhu štvrť kilogramu. Dospelí jedinci môžu dosiahnuť až 6,8 kilogramu.

Keď sa v roku 2022 do parku dostal samček Guo Bao a samica Run Hou Tang zo zoo v taiwanskom Tchaj-peji, hlavným cieľom bolo udržať ich nažive a v dobrom zdraví, povedal riaditeľ zoo Miroslav Bobek.

"Určite sme dúfali, že sa nám raz v budúcnosti narodí mláďa, ale absolútne nikto nečakal, že o rok a pol budeme mať dve," povedal Bobek.

Šupinavec čínsky pochádza z južnej Číny a juhovýchodnej Ázie. Je to jeden zo štyroch druhov šupinavcov v Ázii, pričom ostatné sa vyskytujú v Afrike. Sú intenzívne lovené pre svoje šupiny a mäso.

V zajatí je ťažké chovať tieto zvieratá, pretože vyžadujú špeciálne krmivo, ktoré obsahuje larvy trúdov, a vo svojom výbehu potrebujú špecifickú vlhkosť a teplotu. Praha sa stala len druhou európskou zoologickou záhradou, ktorá tento druh chová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Zoo Praha, Foto: FB/Zoo Praha
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies