Varovanie pre západné Slovensko: Neodporúča sa piť vodu zo studní +VIDEO

NETKY.SK • 15 September 2024, 17:00 • 2 min
Varovanie pre západné Slovensko: Neodporúča sa piť vodu zo studní +VIDEO

Minister životného prostredia Tomáš Taraba varoval obyvateľov západného Slovenska pred pitím vody zo studní kvôli aktuálnym krízovým podmienkam. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok dodal, že v zaplavených oblastiach zabezpečia cisterny a čistiarne vody a vyzval na vyhýbanie sa "povodňovej turistike."

slovakia

left justify in out

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) odporučil obyvateľom západného Slovenska, aby sa vyhli pitiu vody zo studní. Toto odporúčanie, ktoré pochádza z krízového štábu, oznámil počas nedeľňajšieho brífingu. "Chceme, aby sa jasne komunikovalo, že ľudia by nemali piť vodu zo studní na západnom Slovensku. Dnes sme starostom od štábu adresovali pokyn, aby to oznámili svojim obyvateľom," uviedol Taraba.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) informoval, že v oblastiach zaplavených vodou, kde obyvatelia čerpajú vodu zo studní, zabezpečí rezort cisterny alebo čistiarne vody. Ďalej apeloval na ľudí, aby sa vyhýbali tzv. povodňovej turistike. "Rozumiem, že pre niektorých môže byť lákavé pozrieť sa, aké škody spôsobila voda, ale tento druh aktivity komplikuje našu prácu," povedal Eštok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: FB/Matúš Šutaj Eštok
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies