Najväčšie čínske bezpilotné dopravné lietadlo dokončilo prvý let + VIDEO

NETKY.SK • 12 August 2024, 12:01 • 2 min
Najväčšie čínske bezpilotné dopravné lietadlo dokončilo prvý let + VIDEO

CHENGDU - Veľké čínske dvojmotorové bezpilotné dopravné lietadlo uskutočnilo v nedeľu svoj prvý let z generálneho letiska Zigong Fengming v juhozápadnej čínskej provincii S'-čchuan.

slovakia

left justify in out

Skúšobný let trval približne 20 minút, pričom všetky systémy podľa jeho vývojára fungovali normálne. Lietadlo nezávisle vyvinula spoločnosť Sichuan Tengden Sci-tech Innovation Co., Ltd., popredná domáca spoločnosť pre výskum, výrobu a aplikáciu inteligentných leteckých dopravných prostriedkov, a je navrhnuté tak, aby uspokojilo dopyt na trhu.

rozpätie krídel 16,1 metra a výšku 4,6 metra, nákladný priestor má celkovo 12 metrov kubických a komerčnú nosnosť 2 tony.

Lietadlo má jednoduché nakladanie a vykladanie, vysokú spoľahlivosť a úroveň bezpečnosti a vysoký stupeň inteligencie. Očakáva sa, že krajine poskytne podporu na rozšírenie scenárov leteckej nákladnej dopravy a vytvorenie nového typu inteligentnej logistiky v hospodárstve v nízkych nadmorských výškach.

V budúcom roku plánuje AVIC testovať svoj najväčší nákladný dron TP2000, ktorý dokáže prepraviť až dve tony nákladu na vzdialenosť dvetisíc kilometrov.

Čínska vláda tento rok prvýkrát označila lety v malých výškach za nový motor ekonomiky. V apríli letecké úrady vydali prvé osvedčenie výrobcovi dronov EHang Holdings so sídlom v meste Kanton pre jeho dron na prepravu cestujúcich.

O mesiac neskôr spoločnosť Phoenix Wings, ktorá je súčasťou doručovateľského a logistického gigantu SF Express, začala doručovať čerstvé ovocie z ostrovnej provincie Chaj-nan do provincie Kuang-tung pomocou bezpilotných lietadiel Feng-čou-90 (Fengzhou-90) vyvinutých spoločnosťou SF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: CGTN
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies