Severokórejskí športovci, ktorí si urobili selfie s juhokórejskými športovcami na olympijských hrách v Paríži, môžu čeliť trestu + VIDEO

NETKY.SK • 22 August 2024, 15:15 • 2 min
Severokórejskí športovci, ktorí si urobili selfie s juhokórejskými športovcami na olympijských hrách v Paríži, môžu čeliť trestu + VIDEO

PCHJONGČANG - Severokórejskí športovci, ktorí si na parížskych olympijských hrách urobili selfie s juhokórejskými športovcami, môžu čeliť trestu, keďže správy naznačujú, že v súčasnosti v Pjongčangu podstupujú ideologickú kontrolu.

slovakia

left justify in out

Daily NK 21. augusta s odvolaním sa na zdroj na vysokej úrovni v Pchjongčangu informoval, že delegácia Severokórejského olympijského výboru a športovci prechádzajú ideologickým hodnotením od svojho návratu 15. augusta. etapa ideologického hodnotiaceho procesu trvajúca asi mesiac, zahŕňajúca Ústrednú stranu, ministerstvo športu a internú previerku.

Severokórejský režim považuje medzinárodnú expozíciu za potenciálne stretnutie s „nesocialistickou“ kultúrou, ktorú považuje za formu „kontaminácie“. Zdroj Daily NK uviedol: „Hodnotenie sa začína v momente, keď sa športovci vrátia, s cieľom čo najrýchlejšie ‚prečistiť‘ ich myšlienky.“

Prebiehajúce hodnotenie v Pjongčangu vedie Centrálna strana, ktorá skúma každý aspekt správania športovcov od odchodu až po návrat. Ak sa počas olympiády zistí akékoľvek správanie, ktoré je v rozpore so smernicami alebo vzdelávacími cieľmi strany, športovci môžu čeliť disciplinárnym opatreniam.

Pred odchodom na olympijské hry dostali severokórejskí športovci údajne „špeciálne pokyny“, aby sa nestýkali s juhokórejskými alebo inými zahraničnými športovcami. Akékoľvek potvrdené porušenie tejto smernice môže mať následky.

Počas olympijských hier si všetci medailoví športovci urobili „víťazné selfie“ s olympijskou edíciou Samsung Galaxy Z Flip 6. Objavili sa zábery severokórejských športovcov pózujúcich na selfie s juhokórejskými a čínskymi športovcami, čo vyvolalo negatívne hodnotenia predložené strane.

Najmä Ri Jong-sik a Kim Kum-yong, ktorí získali striebro v zmiešanej štvorhre v stolnom tenise, boli známi tým, že si urobili selfie s bronzovými medailistami Južnej Kórey, Lim Jong-hoon a Shin Yu-bin, ako aj s čínskymi zlatými medailistami Wang Chuqin a Sun Yingsha. Zatiaľ čo medzinárodné médiá oslavovali tento moment ako jeden z 10 najlepších spravodajských príbehov na olympijských hrách, v Severnej Kórei to môže mať následky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MSN, Daily NK, Foto: Reuters / Yonhap News
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies