Vodiči, POZOR! Nové kamery dokážu odhaliť desiatky priestupkov

NETKY.SK • 30 August 2024, 10:29 • 2 min
Vodiči, POZOR! Nové kamery dokážu odhaliť desiatky priestupkov

BRATISLAVA - Kamerové systémy budú nainštalované na úsekoch ciest s najvyšším počtom dopravných nehôd.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra SR začína s obstarávaním nových cestných kamerových systémov. Očakáva sa, že náklady na tieto systémy dosiahnu približne 64 miliónov eur. Kamerové systémy budú nainštalované na úsekoch ciest s najvyšším počtom dopravných nehôd. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády.

"Tieto systémy budú schopné vyhodnocovať, či vodič počas jazdy telefonoval, mal zapnutý bezpečnostný pás, zastavil na červenej alebo nepredbiehal na miestach, kde je to zakázané. Ide o kamerové systémy 21. storočia," uviedol Šutaj Eštok.

Cieľom obstarávania nových systémov je podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka znížiť nehodovosť na rizikových úsekoch ciest. Vodiči budú informovaní o prítomnosti kamier. Rezort zahrnul do verejného obstarávania aj systémy úsekového merania, ktoré budú najmä v tuneloch.

Minister zároveň uviedol, že pôvodné verejné obstarávanie z roku 2023, ktoré ministerstvo vnútra nedávno zrušilo, dostalo 500 pripomienok, s ktorými sa musel rezort vyrovnať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: topspeed.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies