Volkswagen má nového finančného riaditeľa

NETKY.SK • 10 September 2024, 11:31 • 2 min
Volkswagen má nového finančného riaditeľa

WOLFSBURG - Závodom v Nemecku hrozí zníženie kapacity a nákladov, pričom sa pripravujú možné prepúšťania.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW) oznámila zmeny v manažmente. Spoločnosť v pondelok potvrdila, že doterajší finančný riaditeľ Patrik Andreas Mayer uvoľní svoj post a nahradí ho David Powels, finančný riaditeľ španielskej dcérskej automobilky Seat.

"Patrik Andreas Mayer sa presunie do Seatu v Španielsku, kde nahradí Davida Powelsa," uviedol časopis Manager-Magazin ako prvý. Mayer bol finančným riaditeľom VW od októbra 2022.

Volkswagen čelí vážnym ťažkostiam a základná značka VW je považovaná za chronicky málo výnosnú. Minulý týždeň spoločnosť oznámila svoj zámer ukončiť garanciu pracovných miest dohodnutú so zamestnancami do roku 2029. Závodom v Nemecku hrozí zníženie kapacity a nákladov, pričom sa pripravujú možné prepúšťania.

"Program redukcie nákladov spustený v roku 2023, ktorý zahŕňal znižovanie pracovných miest v administratíve prostredníctvom vyplácania odstupného a čiastočného odchodu do dôchodku, už nestačí na súčasnú ťažkú situáciu v automobilovom odvetví," tvrdí výkonná rada spoločnosti.

Zatiaľ nie sú k dispozícii konkrétne informácie o ďalších opatreniach na redukciu nákladov, ktoré by mohol VW prijať. Zamestnanecká rada a odborový zväz IG Metall oznámili, že sa postavia na odpor.

Manager-Magazin uviedol, že výmena Mayera nastala, pretože chcel aspoň čiastočne využiť inovačné fondy pri hľadaní úspor, ktoré však boli schválené pre budúce projekty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: DPA, Manager-Magazin, Foto: sk.volkswagen.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies