Von der Leyenová sa zaviazala urýchliť rozširovanie EÚ

NETKY.SK • 3 September 2024, 19:10 • 2 min
Von der Leyenová sa zaviazala urýchliť rozširovanie EÚ

BLED - Rozširovanie Európskej únie (EÚ) sa urýchli v rámci novej Európskej komisie, ktorá má byť vytvorená v nadchádzajúcich mesiacoch, oznámila v pondelok na medzinárodnej politickej konferencii v Slovinsku súčasná a budúca predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová.

slovakia

left justify in out

"Rozšírenie je investíciou do našej kolektívnej sily a bezpečnosti," povedala von der Leyenová vo svojom prejave na otvorení strategického fóra v Blede, najväčšieho každoročného medzinárodného politického podujatia v Slovinsku.

Zdôraznila rozhodujúci význam integrácie západného Balkánu do EÚ a poznamenala, že "väčšia Európska únia nám dáva silný hlas vo svete".

Slovinská prezidentka Nataša Pirc Musar vyzvala na celosvetové opatrenia proti zmene klímy a povedala: "Mali by sme sa naučiť, ako žiť s menej, ale lepšie."

Hostiteľka fóra, slovinská ministerka zahraničných vecí Tanja Fajonová, vyzvala krajiny, aby uznali Palestínu ako suverénny štát a pomohli ukončiť násilie v Gaze. Slovinsko uznalo palestínsky štát v júni.

Slovinská prezidentka Nataša Pirc Musar reční na otvorení Bledského strategického fóra v slovinskom meste Bled 2. septembra 2024.
Slovinská prezidentka Nataša Pirc Musar reční na otvorení Bledského strategického fóra v slovinskom meste Bled 2. septembra 2024.
Zdroj: Xinhua / STA / Bostjan Podlogar


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / STA / Daniel Novakovic
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies