VšZP upozorňuje na podvodné praktiky v súvislosti s prepoisťovaním. Na toto si dávajte pozor

NETKY.SK • 4 Júl 2024, 14:04 • 2 min
VšZP upozorňuje na podvodné praktiky v súvislosti s prepoisťovaním. Na toto si dávajte pozor

BRATISLAVA - Zároveň vyzýva verejnosť na ostražitosť.

slovakia

left justify in out

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) upozorňuje na podvodné konanie a nekalé praktiky v súvislosti s prepoisťovaním. Zároveň vyzýva verejnosť na ostražitosť. Informovala o tom Ivana Linetová z oddelenia komunikácie zdravotnej poisťovne.

"VšZP opäť zaznamenáva zvýšený počet podnetov od svojich poistencov na podvodné konanie jednotlivcov a vyzýva klientov na ostražitosť a overovanie si informácií," uviedla.

Finanční agenti podľa jej slov aktuálne najčastejšie oslovujú poistencov emailom alebo osobne na sídliskách miest či vo vlakoch. Súčasťou ich praktík je napríklad šírenie zavádzajúcich tvrdení o poskytovaní zdravotnej starostlivosti či finančnej kondície poisťovne.

"Evidujeme tiež prípady zavádzania pri podpise prihlášky, keď je poistencom tvrdené, že ide napríklad len o anketu a nemajú vedomosť o tom, že podpisujú zmenovú prihlášku. Objavili sa tiež prípady nátlaku, keď sú klienti nútení k okamžitému podpisu prihlášky," dodala Linetová s tým, že VšZP tieto tvrdenia a nátlakové postupy rázne odmieta.

Zdravotná poisťovňa v tejto súvislosti vyzýva verejnosť na opatrnosť. "Výber zdravotnej poisťovne má byť slobodným rozhodnutím. Práve také neférové konanie môže skomplikovať dostupnosť zdravotnej starostlivosti a zdravotný stav oklamaných ľudí," podotkla.

Pred prípadnou zmenou zdravotnej poisťovne odporúča overiť si pravdivosť tvrdení v klientskych pracoviskách VšZP či v call centre. "V prípade, že sa poistenec stal obeťou nekalého prepoisťovania, prípadne takéto podozrenie nadobudol, prosíme, aby sa obrátil na najbližšiu pobočku VšZP," dodala Linetová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Všeobecná zdravotná poisťovňa, Foto: nivy.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies