VTSÚ Záhorie: Centrum excelentnosti NATO pre nepriamu paľbu +VIDEO +FOTO

NETKY.SK • 1 Október 2024, 16:18 • 5 min
VTSÚ Záhorie: Centrum excelentnosti NATO pre nepriamu paľbu +VIDEO +FOTO

SENICA - Na priemyselnom dni vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave Záhorie minister obrany Robert Kaliňák vyhlásil ambíciu Slovenska uchádzať sa o centrum excelentnosti NATO. Podujatie zdôraznilo význam zbrojárskeho priemyslu, modernizáciu ozbrojených síl a export slovenských zbrojných produktov, pričom účastníci mali možnosť vidieť dynamické ukážky a široké spektrum obranných technológií.

slovakia

left justify in out

V utorok sa vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave (VTSÚ) Záhorie konalo oficiálne otvorenie priemyselného dňa, na ktorom sa zúčastnili delegáti z NATO. Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák vyhlásil, že VTSÚ Záhorie je ideálnym priestorom pre centrum excelentnosti NATO pre nepriamu paľbu.

Slovensko má ambíciu uchádzať sa o toto centrum, pričom Kaliňák upozornil na dôležitosť sebestačnosti v zbrojárskom priemysle a možnostiach vývozu produkcie.

Generál Daniel Zmeko, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, zdôraznil prioritu modernizácie pozemných síl a protivzdušnej ochrany. Radovan Hudák, zástupca Slovenska v NATO Industrial Advisory Group, poukázal na silnú pozíciu Slovenska v obrannom priemysle, najmä v oblasti delostrelectva.

Na podujatí mali zahraniční partneri možnosť vidieť široké spektrum produkcie v oblasti nepriamej palebnej podpory vrátane dynamických a statických ukážok strelieb.

Tento priemyselný deň potvrdzuje rastúci význam Slovenska v obrannom sektore a jeho ambície stať sa kľúčovým hráčom v spolupráci s NATO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies