Výber podlahy podľa miestností - Kde sa aká hodí najviac

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 11:00 • 2 min
Výber podlahy podľa miestností - Kde sa aká hodí najviac

Každá miestnosť si vyžaduje iné prevedenie podlahy. A to platí pri jej prvotnom pokladaní ale aj pri jej výmene. Najčastejšie sa pri ich výbere stretávame s vinylovými a laminátovými podlahami.

slovakia

left justify in out

Laminátové podlahy so skvelou stabilitou a pevnosťou

Na prvý pohľad sú si veľmi podobné. Veľké rozdiely ale badáme pri ich celkovej konštrukcii ale aj materiáloch, z ktorých sú vyrobené. Vinylové podlahy sú kombináciou praktickosti aj estetickej stránky. Vyrábajú sa z PVC, čo im dodáva veľkú flexibilitu a odolnosť. Pri druhej voľbe sa bavíme o viacerých vrstvách pri ktorých vyčnieva HDF doska so skvelými stabilizačnými vlastnosťami aj vysokou pevnosťou. Medzi základné výhody, ktorými sa pochvália moderné laminátové podlahy, je určite cenová dostupnosť, ľahká inštalácia, veľký výber dizajnových prevedení alebo ľahká údržba. Pri vinylovom type ide o teplú krytinu, ktorá sa popýši odolnosťou voči vlhkosti, ale aj mechanickému poškodeniu.

Vinylová podlaha ovplyvnená PVC

Poďme sa pozrieť na hlavné rozdiely týchto podláh. Odolná vinylová podlaha je výrazne ovplyvnená pružným a mäkkým PVC-vinylom, vďaka ktorému je príjemná na dotyk a nemusíte sa báť ani prílišnej vlhkosti. Ak má byť ale podlaha vystavená vyššej frekvencii chôdze, skôr sa vyberte cestou tých laminátových. Odolať by mali aj odieraniu či poškrabaniu. Poteší aj jednoduchá údržba. Pri jednotlivých podlahách ale nájdeme aj určité nevýhody. Vinylové prevedenia sú náchylné k poškodeniu ostrými predmetmi ale aj pri vyšších teplotách, kedy hrozí ich deformácia. Pri vyššej vlhkosti môže mať problémy jej laminátový konkurent, preto sa neodporúča napríklad do pivnice alebo kúpeľne. Laminát tiež pôsobí pri chôdzi o čosi chladnejšie. V oboch prípadoch ale môžeme inštaláciu označiť za pomerne jednoduchú. Pozor ale na ich čistenie, mop odporúčame pri oboch poriadne vyžmýkať. Čo sa týka ceny, dostupnejšie sú tie laminátové, hlavne pri známejších značkách. O tom sa presvedčíte aj na e-shope https://www.modos.sk. Ovplyvnené je to odlišným výrobným procesom ale aj materiálmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Ilustračná foto, zdroj Pixabay, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies