Výbuch v Nigérii zabil najmenej 48 ľudí pri zrážke cisterny s nákladným autom + VIDEO

NETKY.SK • 9 September 2024, 16:51 • 2 min
Výbuch v Nigérii zabil najmenej 48 ľudí pri zrážke cisterny s nákladným autom + VIDEO

ABUJA - V Nigérii sa v nedeľu čelne zrazila cisterna s palivom s iným nákladným autom, čo spôsobilo výbuch, pri ktorom zahynulo najmenej 48 ľudí, uviedla záchranná služba krajiny.

slovakia

left justify in out

Cisterna s palivom prevážala aj dobytok v oblasti Agaie v severnej časti centrálneho štátu Niger a najmenej 50 kusov dobytka zhorelo zaživa, uviedol Abdullahi Baba-Arab, generálny riaditeľ Agentúry pre riadenie mimoriadnych udalostí štátu Niger.

Na mieste nehody prebiehali pátracie a záchranné operácie, uviedol Baba-Arab.

Baba-Arab pôvodne uviedol, že sa našlo 30 tiel, ale v neskoršom vyhlásení uviedol, že sa našlo ďalších 18 tiel obetí, ktoré pri zrážke zhoreli. Uviedol, že mŕtvi boli hromadne pochovaní.

Mohammed Bago, guvernér štátu Niger, uviedol, že obyvatelia postihnutej oblasti by mali zostať pokojní, a požiadal účastníkov cestnej premávky, aby "boli vždy opatrní a dodržiavali pravidlá cestnej premávky s cieľom chrániť životy a majetok".

Keďže neexistuje účinný železničný systém na prepravu nákladu, na väčšine hlavných ciest v Nigérii, najľudnatejšej africkej krajine, dochádza k smrteľným nehodám nákladných vozidiel.

Podľa nigérijského Federálneho zboru pre bezpečnosť cestnej premávky došlo len v roku 2020 k 1 531 nehodám benzínových cisterien, pri ktorých zahynulo 535 ľudí a 1 142 bolo zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, AP, Foto: Newsx
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies