Výcvik pilotky sa premenil na vzdušný boj. Počas letu sa jej otvoril kokpit

NETKY.SK • 27 Jún 2024, 12:12 • 2 min
Výcvik pilotky sa premenil na vzdušný boj. Počas letu sa jej otvoril kokpit

AMSTERDAM - Tak nepríjemný moment vo svojej kariére asi ešte nezažila. Holandská pilotka Narine Melkumjanová zvádzala vzdušný boj, keď sa jej za letu počas výcviku nečakane otvoril prekrytý kokpitu jej stroja Extra 330 LX. Kontrolu sa jej však udržať podarilo a po minúte a pol stresu dokázala pristáť. Video po rokoch zdieľala na sociálnych sieťach ako poučku pre ostatných letcov.

slovakia

left justify in out

Melkumjanová proti vetru udržala oči otvorené. Komunikácia s trénerom však bola kvôli hluku nemožná. Musela sa tak pekelne sústrediť, aby s dvojmiestnym lietadlom pristála sama. Bol to pritom jej iba druhý výcvik vzdušnej akrobacie.

V komentári o tom, čo sa stalo, uviedla, že situácii mohla predísť, keby pred vzletom vykonala riadnu kontrolu. Zaisťovací kolík prekrytu podľa nej nebol dostatočne zaistený.

„Urobila som tiež chybu, že som sa na sústredení (letecké) vydala hneď po zotavení z covidu-19 bez toho, aby som svojmu telu dopriala dostatok času na plné obnovenie síl,“ citoval jej príspevok na sieti X server Ndtv.com.

Najťažšie podľa pilotky bolo "udržať výkon a vymeniť svoj zrak a dýchanie za kinetickú energiu". Na pamäti však mala trénerovu zásadnú radu: „Proste leť ďalej.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: iDNES.cz, Foto: UNILAD Tech / YouTube / @NarineMelkumjan
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies