Vyhliadková veža na Dukle sa po rekonštrukcii otvorí v októbri

NETKY.SK • 26 August 2024, 09:01 • 2 min
Vyhliadková veža na Dukle sa po rekonštrukcii otvorí v októbri

VYŠNÝ KOMÁRNIK - Veža bola pre návštevníkov prístupná od začiatku mája do začiatku augusta, potom ju však zatvorili kvôli rozsiahlej plánovanej rekonštrukcii.

slovakia

left justify in out

Vyhliadkovú vežu na Dukle plánujú po rekonštrukcii opäť otvoriť začiatkom októbra. Veža bola pre návštevníkov prístupná od začiatku mája do začiatku augusta, potom ju však zatvorili kvôli rozsiahlej plánovanej rekonštrukcii.

"V rámci rekonštrukcie vykonávame výmenu a doplnenie vzduchotechnických zariadení, elektroinštalácie a rekonštrukciu stropov na prízemí veže. Zároveň obnovujeme vonkajšiu fasádu, realizujeme hydroizoláciu a vymieňame oplechovanie striech," uviedol riaditeľ Vojenského historického ústavu (VHÚ) v Bratislave Miloslav Čaplovič.

Čaplovič dodal, že predpokladané náklady na tieto práce sú 381 552,90 eur s DPH a sprístupnenie veže pre verejnosť je naplánované na začiatok októbra 2024.

Táto fáza rekonštrukcie nadväzuje na predchádzajúce etapy, ktoré sa realizovali v rokoch 2021 až 2023. Hlavným cieľom podľa VHÚ je kompletná rekonštrukcia a modernizácia veže, aby sa zvýšil komfort pre návštevníkov a zatraktívnila sa stavba v očiach verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Vojenský historický ústav, Foto: slovenskycestovatel.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies