Vyhnite sa Strečnu! Začínajú sa dopravné obmedzenia, otvorený bude jeden pruh + VIDEO

NETKY.SK • 6 August 2024, 11:38 • 2 min
Vyhnite sa Strečnu! Začínajú sa dopravné obmedzenia, otvorený bude jeden pruh + VIDEO

STREČNO - Doprava na ceste prvej triedy I/18 pri Strečne je od pondelka obmedzená striedavo v jednom jazdnom pruhu. Premávku na veľmi vyťaženom úseku s dennou intenzitou približne 40-tisíc vozidiel riadi svetelná signalizácia. Dôvodom sú práce na sanácii nestabilného strečnianskeho skalného brala.

slovakia

left justify in out

"Dopravná situácia je z hľadiska intenzity dopravy veľmi nepriaznivá," potvrdila v pondelok hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Daniela Kocková.

Motoristi musia počítať s obmedzeniami v pracovných dňoch do konca septembra. Vodiči majú k dispozícii obchádzkové trasy, pričom Slovenská správa ciest (SSC) a polícia odporúčajú využívať ich aj od pondelka do nedele.

"Z dôvodu intenzity dopravy a predpokladanej tvorby kolón v uvedenom úseku cesty I/18 Strečno odporúčame motorizovanej verejnosti využívať obchádzkové trasy čo možno najčastejšie. Keďže budú víkendy trvalo uzavreté, tak najmä v pracovných dňoch," dodala Daniela Kocková s tým, že rozsah kolón sa nedá predpokladať.

Žilinská krajská polícia vzhľadom na obmedzenia žiada motoristov o dôsledné rešpektovanie svetelnej signalizácie a dopravného značenia. Nerešpektovanie signálu Stoj, semafor! totiž predlžuje prejazd úsekom, čím sa zvyšuje čakanie v kolónach. 

"Odporúčame všetkým vodičom, aby sa vyhli prejazdu týmto úsekom a využili rôzne obchádzkové trasy," uviedla polícia. V súvislosti s dopravným obmedzením očakáva, že sa budú tvoriť rozsiahle kolóny. "Polícia nasadila sily a prostriedky do tohto úseku na monitorovanie dopravnej situácie a vzniknuté problémy bude ihneď riešiť," poznamenala.

Na obmedzenia v pracovných dňoch nadviaže v závere týždňa prvá z troch augustových víkendových uzáver. V sobotu 10. augusta cestu I/18 o 14.00 h úplne uzavrú a opätovne sprejazdnia v nedeľu 11. augusta o 19.00 h. Nasledujúce dva víkendy bude uzávera ešte o sedem hodín dlhšia, keďže potrvá už od soboty o 7.00 h.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra. Úplné uzávery úseku cesty I/18 sú naplánované na 10. – 11. augusta, 17. – 18. augusta, 24. – 25. augusta, 7. – 8. septembra, 14. – 15. septembra, 21. – 22. septembra a 28. – 29. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR - Žilinský kraj, Slovenská správa ciest, Foto: zilinak.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies