Vyše 150 mládežníkov bude „bdieť" na konferencii Cirkvi bratskej v Žiline + VIDEO

NETKY.SK • 24 August 2024, 07:30 • 2 min
Vyše 150 mládežníkov bude „bdieť" na konferencii Cirkvi bratskej v Žiline + VIDEO

Konferencia mládeže je miesto, na ktorom sa raz ročne stretáva mládež Cirkvi bratskej, aby spoločne uctievala Boha.

slovakia

left justify in out

Od 13. do 15. septembra sa uskutoční Konferencia mládeže od 14 do 23+ rokov s názvom Update a podtitulom BDEJ. Podujatie organizuje Únia detí a mládeže Církvi bratskej a uskutočni sa v Žiline, v ubytovacom zariadení Veľký Diel. Organizátori očakávajú do 150 účastníkov.

Je to prežitosť po dlhom čase stretnúť priateľov, hľadať odpovede na rôzne životné otázky, uvádzaju organizátori. Témou konferencie je aktuálna téma - rozpoltenosť. Na programe sú okrem hlavných zhromažedení aj semináre, koncert, šport a relax, hry a spoločná bohoslužba v nedeľu.

V hlavných programech sa tento rok účastníci pozrú na tri podobenstvá. „Nájdeš ich v ev. Matúša  24.-25. kapitole.  Možno už asi tušíš čo to asi bude? Podľa názvu konferencie BDEJ to máš ľahké. Áno budeme sa zamýšľať ako byť pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej sa nenazdáme. Matúš 24,44 ,“ predstavujú hlavný program organizáatori.

V rámci jedného zo seminárov predstaví Lukáš Večerík to ako bdieť nad Božím slovom.  „Čítať Bibliu každý deň je cieľom mnohých, ale realita len pár. Tentoraz ti ale naozaj stačí len odhodlanie a pár trikov, vďaka ktorým sa tvoj sen stane realitou,“ uvádza pozvánka.

Únia detí a mládeže Církvi bratskej sieťuje a vzdeláva pracovníkov a dobrovoľníkov s deťmi a mládežou a pracuje s generáciou od 6 rokov do 25 rokov. Svojou činnosťou prináša nové podnety a inšpiráciu do služby s deťmi a mládežou a pomáha zborom a skupinám vo výchove vedúcich.

Cirkev bratská sa hlási k základným starokresťanským vyznaniam viery, k dedičstvu svetovej i domácej reformácie a k zásadám evanjelikálneho hnutia. Historický pôvod Cirkvi bratskej je spojený s pôsobením Petra Chelčického, ktorý je považovaný za zakladateľa Jednoty bratskej. 

Historickou zaujímavosťou môže byť fakt, že po vzniku ČSR v r. 1919 sa duchovným poradcom a spovedníkom prvého prezidenta T.G.Masaryka stal kazateľ Cirkvi bratskej František Urbánek. Na Slovensku sa zbory Cirkvi bratskej formovali hlavne v 20. storočí, uvádza www.cb.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Cirkev bratská v SR. Foto z videa pozvánky (Facebook/ÚDM CB)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies