Vysoké Tatry: Mesto sa chystá riešiť problém s vysokou zverou + FOTO

NETKY.SK • 13 August 2024, 10:17 • 2 min
Vysoké Tatry: Mesto sa chystá riešiť problém s vysokou zverou + FOTO

VYSOKÉ TATRY - Mesto informovalo, že problémom sú najmä jelenice, ktoré sa dlhodobo zdržiavajú v blízkosti obydlí a v bezprostrednej blízkosti ľudí.

slovakia

left justify in out

Mesto Vysoké Tatry chce v spolupráci s vedením Správy Tatranského národného parku (TANAP) riešiť dlhodobú situáciu s výskytom vysokej zvery v intraviláne. Mesto informovalo, že problémom sú najmä jelenice, ktoré sa dlhodobo zdržiavajú v blízkosti obydlí a tiež v bezprostrednej blízkosti ľudí.

"Vysoká zver je vo Vysokých Tatrách doma, avšak samospráva spoločne s ďalšími kompetentnými orgánmi musí pozerať aj na potenciálne nebezpečné situácie. Hlavne, ak ide o kolízie vozidiel s divokou zverou," zdôvodnila radnica.

Po spoločných diskusiách a rokovaniach sa Správa TANAP-u s mestom Vysoké Tatry rozhodli na začiattok previesť systematický odchyt vybraných kusov jeleníc, ktoré dlhodobo evidujú v blízkosti obydlí. Následne ich presunú do iných častí územia národného parku, kde budú v bezpečí. 

"Nastavené opatrenia budeme dlhodobo sledovať a následne vyhodnocovať," dodalo mesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Vysoké Tatry, Foto: branislavbruder.eu
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies