Vysokorýchlostná železnica Jakarta-Bandung zaznamenala po 9 mesiacoch prevádzky 4 milióny cestujúcich

NETKY.SK • 17 Júl 2024, 18:51 • 2 min
Vysokorýchlostná železnica Jakarta-Bandung zaznamenala po 9 mesiacoch prevádzky 4 milióny cestujúcich

JAKARTA - Indonézska vysokorýchlostná železnica (HSR) Jakarta-Bandung, miestne nazývaná Whoosh, v sobotu zaznamenala, že od spustenia komerčnej prevádzky 17. októbra 2023 prepravila 4 milióny cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Eva Chairunisa, generálna riaditeľka podnikovej tajomníčky PT Kereta Cepat Indonesia-China (KCIC), uviedla, že tento úspech preukázal vysokú dôveru a nadšenie verejnosti v Indonézii pre HSR počas deviatich mesiacov prevádzky. "Dosiahli sme to spoločným úsilím a inováciami KCIC a všetkých zainteresovaných strán, ktoré sa neustále snažia zlepšovať naše služby," uviedla Chairunisa vo vyhlásení.

HSR v Indonézii je prvým svojho druhu v juhovýchodnej Ázii. S konštrukčnou rýchlosťou 350 kilometrov za hodinu spája vlakovú stanicu Halim v Jakarte so stanicou Tegalluar v štvrtom najväčšom indonézskom meste Bandung v provincii Západná Jáva, čím sa skrátil čas cesty medzi týmito dvoma mestami z viac ako troch hodín na približne 40 minút.

Chairunisa tiež uviedla, že existencia Whoosh mala výrazne pozitívny vplyv na rôzne odvetvia, najmä cestovný ruch a priemysel v regióne. „Pozitívny vplyv na cestovný ruch posilňuje naše poslanie zlepšovať konektivitu a podporovať ekonomický rast prostredníctvom efektívnej a pohodlnej dopravy,“ povedala.

Ďalej uviedla, že KCIC bude pokračovať v zlepšovaní svojich zariadení na staniciach a vo vlakoch, aby cestujúcim poskytovali väčší komfort.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto:
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies