Vznikla zbierka pre Pohodu. Za pár hodín ľudia vyzbierali takmer 42-tisíc eur

NETKY.SK • 16 Júl 2024, 15:32 • 2 min
Vznikla zbierka pre Pohodu. Za pár hodín ľudia vyzbierali takmer 42-tisíc eur

Na portáli Donio.sk bola spustená výzva na podporu festivalu Pohoda. Iniciátori výzvy pochádzajú z oblasti kreatívneho priemyslu.

slovakia

left justify in out

"Neinivestičný fond Donio poskytol tejto iniciatíve maximálnu podporu a založil v ich mene výzvu. Budeme radi, ak spoločne pomôžeme Michalovi Kaščákovi a festivalu Pohoda pokračovať," informovala správkyňa Donio Zuzana Suchová.

Za iniciovaním výzvy stoja Anténa – sieť pre nezávislú kultúru, SHARPE festival, platforma Otvorená Kultúra!, Asociácia hudobných klubov Slovenska, Uprising festival, Bratislavské Jazzové Dni, Spoločnosť Mariána Vargu, Konvergencie, Flaam festival, Festival 66 hodín, Festival Atmosféra, Rock For People z ČR, Lala Slovak Music Export, Nová Cvernovka, a tiež klub Pink Whale.

Festival v piatok 12. júla zasiahla festival Pohoda silná búrka spojená s vetrom, pričom sa zrútil stan. Zranených bolo niekoľko desiatok osôb.

Výzva tiež pripomína, že festival Pohoda bol vlani ocenený ako najlepší stredne veľký festival v Európe, a okrem toho prináša podujatia zamerané na dôležité spoločenské témy.

Výzva konštatuje, že situácia s kultúrou je na Slovensku vo všeobecnosti zlá, uškodila jej pandémia aj inflácia.

"Finančné ťažkosti, i keď nie tragické, sa nevyhli ani Pohode. Tento ročník festivalu mal byť ten, ktorým by sa Pohoda dostala sama viac do pohody. Nestalo sa tak, podujatie zrušila búrková smršť," píše sa ďalej vo výzve poukazujúc na to, že organizátori sa z bezpečnostných dôvodov rozhodli nepokračovať a festival tento rok predčasne ukončiť.

Výzva zdôrazňuje, že festival Pohoda od tragédie, ktorá ho zasiahla pred niekoľkými rokmi, prešiel viacerými zmenami. Vymenil dodávateľa stanov a úzko spolupracuje so Slovenským hydrometeorologickým ústavom, ktorý i tento rok priamo na festivale vystríhal pred počasím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Donio Slovensko, Foto: pohodafestival.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies