WHO vypustila šialenú myšlienku: Nosenie rúšok na verejnosti nemusí mať žiadny význam

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 07:12 • 2 min
WHO vypustila šialenú myšlienku: Nosenie rúšok na verejnosti nemusí mať žiadny význam

ŽENEVA - Neexistuje dôkaz o tom, že by rúška na tvár nosené ľuďmi na verejnosti mali pozitívny vplyv v boji proti šíreniu nákazy nového koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyvrátenie 

Šéf núdzových operácií Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Mike Ryan to vyhlásil vo včerajších hodinách na tlačovej konferencii v Ženeve. "V skutočnosti existuje niekoľko dôkazov, ktoré naznačujú opak," povedal.

 

Nesprávne nosenie

WHO poukazuje na to, že ľudia si môžu pri odoberaní rúšok nesprávnym a nebezpečným spôsobom kontaminovať ruky a že ich nositelia sa častejšie dotýkajú svojej tváre.

 

img

 

Len pacienti a tí, čo sa starajú

Hlavná odborníčka WHO pre koronavírus Maria Van Kerkhoveová povedala, že organizácia odporúča verejnosti, aby rúška nosili iba pacienti, ktorí sa zotavujú doma a tí, ktorí sa o nich starajú.

 

Presun kontaminácie? 

Ryan zase varoval, že riziko kontaminácie sa teraz z verejných prostredí presunulo do domácností a preto by ľudia mali dôkladne sledovať svoj zdravotný stav a zdravie svojich blízkych. Podozrivé prípady v rodinách treba rýchlo rozpoznať a oddeliť od ostatných členov rodiny. Ostatní členovia rodiny, ktorí mohli byť nakazení, by mali zostať v karanténe.

 

img

 

Bezpečnosť u nás

Ako na Slovensku, tak aj v iných krajinách platí nariadenie o nosení ochranných rúšok na verejnosti. Do obchodu alebo lekárne sa bez nasadeného rúška na tvári nedostanete. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies