Z dedinskej posilňovne na boxerský trón: Luboš Šorm očaruje Európu

NETKY.SK • 5 Júl 2024, 11:21 • 2 min
Z dedinskej posilňovne na boxerský trón: Luboš Šorm očaruje Európu

Luboš Šorm, ktorý ešte pred dvoma rokmi patril medzi nádejné talenty českého stolného tenisu, dnes ohromuje svet boxu. Pandémia COVID-19 ho priviedla do dedinskej posilňovne, kde objavil svoju skrytú vášeň pre box. Tento mladý športovec prešiel od stolného tenisu k boxerským titulom neuveriteľne rýchlo, stal sa národným šampiónom a teraz mieri na veľké európske pódiá. Zistite, ako sa mu podarilo dosiahnuť tento nečakaný úspech a aké sú jeho plány do budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Ešte pomerne nedávno nič nenasvedčovalo tomu, že sa onedlho zaradí medzi boxerskú elitu Európy. Luboš Šorm sa približne pred dvoma rokmi venoval súťažne stolnému tenisu. V tomto športe dokonca patril k vychádzajúcim talentom Česka, ktoré reprezentoval na medzinárodných podujatiach. Príchod celosvetovej pandémie ale nasadil jeho životu výhybku na neočakávanú koľaj.
 
Rýchlo sa šíriace vírusové ochorenie COVID-19 spôsobili široko-ďaleko poriadnu šarapatu. Nebyť ale prísnych opatrení, perspektívny Čech by sa zrejme nikdy nedozvedel o svojej skrytej vášni. Keď sa všetko zavrelo, čas trávil v dedinskej posilňovni. „Kamaráti, ktorí už boxovali, ma neustále prehovárali, aby som to vyskúšal. Raz som s nimi šiel do parku, dali sme si sparing, no neustále som dostával poriadne naložené,“ dnes už s úsmevom hovorí o svojich začiatkoch Luboš Šorm.
 
Hoci nemal vytvorené ideálne podmienky, prvotný kontakt s novým odvetvím si užíval naplno. Sľubne rozbehnutá kariéra v stolnom tenise sa pomaly presúvala do úzadia. „Po zhruba dvoch mesiacoch ma začal box výraznejšie baviť, povedal som si, že sa tomu chcem venovať pravidelne. Skrátka som sa do toho zažral, odvtedy sa na tejto vlne veziem nonstop,“ priznáva rýchlo napredujúci mladík.

Raketový vzostup!

Luboš Šorm do sveta medzi lanami zakrátko úplne upadol. Netrvalo dlho a stal sa dokonca národným šampiónom. Napriek stále neveľkým skúsenostiam sa rozhodol prihlásiť do prelomového projektu Hell Boxing Kings. „Svoju budúcnosť vidím v boxe. Rád by som dokončil školu a presunul sa trénovať do zahraničia, aktuálne by som si vybral asi Anglicko. Chcem spraviť všetko preto, aby som sa mohol týmto športom živiť. Vďaka nemu môžem robiť šťastné aj svoje okolie,“ naráža na svoju motiváciu študent anglického gymnázia so zameraním na PR a marketing.

Práve víťazstvo v miliónovej šou by mu mohlo otvoriť dvere na veľké pódiá. Finančná odmena a príležitosť získať silného partnera sú dostatočným lákadlom. Nielen po profesionálnej, ale tiež súkromnej stránke: „Ak by sa mi podarilo zvíťaziť, najskôr by som sa odvďačil okoliu za to, že mi pomáhali. Doposiaľ som nemal možnosť im to vrátiť, maximálne víťazným zápasom, ale to nie je úplne ono. Okrem toho by som si kúpil niečo pekné, napríklad auto.

Luboš Šorm patrí medzi 32 najlepších bojovníkov, ktorým sa podarilo prejsť cez kvalitne obsadenú druhú fázu revolučného projektu Hell Boxing Kings. Osem najlepších bojovníkov v štyroch váhových kategóriách čaká na turnajoch počas novembra a decembra veľké vyvrcholenie boxerskej ligy majstrov. Na trón kráľov starého kontinentu sa môže posadiť iba kvarteto najlepších.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Hell Boxing Kings , Zdroj foto: Hell Boxing Kings
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies