Záchranári objavili telá všetkých obetí havárie vrtuľníka na Kamčatke +VIDEO

NETKY.SK • 2 September 2024, 19:30 • 2 min
Záchranári objavili telá všetkých obetí havárie vrtuľníka na Kamčatke +VIDEO

KAMČATKA - Záchranári našli telá všetkých obetí nehody vrtuľníka Mi-8, ktorý havaroval počas víkendu na polostrove Kamčatka na ruskom Ďalekom východe. Oznámil to v pondelok minister pre mimoriadne situácie Kamčatského kraja Sergej Lebedev.

slovakia

left justify in out

"O polhodinu vyzdvihne vrtuľník ministerstva pre mimoriadne situácie záchranárov z miesta nehody vrtuľníka Mi-8 leteckej spoločnosti Viťaz-Aero. Telá všetkých, ktorí zahynuli, sa našli a boli odovzdané forenzným expertom. Pátracia a záchranná operácia sa tak skončila," uviedol Lebedev na sociálnej sieti VKontakte. Zároveň poďakoval záchranárom za ich prácu a vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí.

Vrtuľník Mi-8, na ktorého palube sa nachádzalo 19 pasažierov a traja členovia posádky, zmizol z radarov v sobotu. O deň neskôr sa jeho trosky našli na úpätí sopky Vačkažec, neďaleko miesta, kde sa stratil z radarov. Na Kamčatke bol vyhlásený na utorok deň smútku za obete nešťastia.

Kamčatka je obľúbenou turistickou destináciou pre jej prírodné krásy a sopečné pohoria. Výlety vrtuľníkom sú na polostrove medzi turistami veľmi obľúbené predovšetkým počas augusta, keď sú prázdniny. Vrtuľníky sú dôležitým dopravným prostriedkom na Kamčatke. Ich nehody sú tam však pomerne časté pre náhle zmeny počasia na polostrove, píše agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: DPA, TASS, Foto: The Moscow Times / Telegram / Emergency Situations Ministry
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies