Zápasiť by s ňou nechcel ani tréner. Strach z pouličnej bitky donútil Střelákovú vrhnúť sa na bojové športy

NETKY.SK • 13 Jún 2024, 16:00 • 3 min
Zápasiť by s ňou nechcel ani tréner. Strach z pouličnej bitky donútil Střelákovú vrhnúť sa na bojové športy

Zaumienila si, že bude robiť bojové športy a nič ju na tejto ceste nezastaví. Andrea Střeláková je v súkromí sympatickým dievčaťom, ale akonáhle vkročí medzi pletivá, súperkám naháňa strach. Veľká nádej domácej scény sa už nadchádzajúci víkend predstaví na piatom turnaji z dielne FABRIQ MMA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Keď v nej raz vzplanul oheň, už ho nebolo možné uhasiť. Navzdory mnohým prekážkam si najskôr vydláždila cestu k boxu, aby sa následne cez K-1 dostala až k MMA. „Je veľmi výnimočná. V súkromí ide o dobrého človeka, ale v zápase sa mení na diabla. Keď zbije súperku, pýta sa, či je v pohode, stará sa. Keď ju ale vidím na lapách, je to totálny satan. Ani ja by som s ňou nechcel zápasiť, je strašný divoch“ s úsmevom hovorí na margo Andrey Střelákovej jej hlavný tréner Martin Milan.
 
K bojovým športom ju priviedla hrozivá skúsenosť z ulice. „Keď sme sa s kamarátmi prechádzali po vonku, bola som svedkom bitky. Kamarátovi som nemohla pomôcť, bol to silný pocit beznádeje. Začala som premýšľať nad tým, čo keď sa stane niečo podobné mne? Neviem, ako sa brániť,“ vracia sa k momentu, ktorý ju utvrdil v tom, že dokázať sa brániť nebude nikdy na škodu.

Tajné tréningy
Väčšina rodičov chce svoje ratolesti chrániť. Pre nejedného otca či matku je pohľad na dieťa, ktoré rozdáva i prijíma rany v ringu či klietke strašidelný. „Rodina príliš bojové športy neuznávala. Hlavou mi ale prebleskol skvelý nápad, začala som chodiť na tréningy do iného mesta. Samozrejme, potajme. O štvrtej ráno som pravidelne cestovala vlakom do Žiliny,“ hovorí o netypických začiatkoch.
 
Do mesta na Považí sa napokon presťahovala. Všetkým chcela dokázať, že sa o seba vie postarať. „Spočiatku som sa hanbila za to, čo robím. Medzi chalanmi v klube som sa cítila byť prijatá, no ak ma uvidel niekto, kto nevedel, že sa venujem bojovým športom, necítila som sa komfortne. Nie všetci to brali, niektorí ľudia z okolia mali poriadne tvrdé názory,“ prezrádza, prečo musela nájsť skrytú odvahu.

Napriek myšlienkam o konci ale zotrvala. V osobnom boji vo finále vyhrala chuť a zanietenosť napredovať. Miestami až prehnane, čo vyvrcholilo v zdravotné problémy. „Striedala som prácu, školu a tréningy. Kvôli veľkej časovej vyťaženosti som pila dosť kofeínu. Vyvrcholilo to tým, že som skolabovala a musela zostať v nemocnici,“ pokračuje Andrea Střeláková v rozprávaní svojho príbehu vo videu z dielne FABRIQ MMA.
 
Turnaj FABRIQ 5 je naplánovaný na 15. jún 2024 a jeho dejiskom bude Športová hala Milénium. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na ďalšie známe tváre ako František Fodor, Stevan Nikolič či Tomáš Cigánik. Vstupenky sú k dispozícii v sieti predpredaj.sk.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
FABRIQ MMA, Zdroj foto: Instagram/@v.e.n.u.t
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies