Zažite noblesnú barokovú nedeľu na neďalekom Schlosshofe

NETKY.SK • 5 Október 2024, 13:12 • 2 min
Zažite noblesnú barokovú nedeľu na neďalekom Schlosshofe

Podujatie "Výlet v čase do baroka" poteší aj najmenších návštevníkov

slovakia

left justify in out

Rakúsky zámok Schlosshof doslova pár kilometrov od Bratislavy sa stal obľúbeným cieľom víkendových potuliek Bratislavčanov. Bohatý kultúrny, gastronomický a spoločenský program tu neutícha ani v jesennom a zimnom období. 

Príjemnú prechádzku túto nedeľu 6. októbra môžete spojiť s návštevou podujatia "Výlet v čase do baroka", ktorá je zameraná špeciálne na detského návštevníka. Prehliadka je určená deťom od troch do desať rokov a rodiny si ju môžu vychutnať v slovenskom jazyku. Malí hostia budú môcť nielen objaviť veľkolepú barokovú históriu zámku, ale aj si vyskúšať nádherné dobové kostýmy či parochne. 

Zámok, ktorý sa stal za čias cisárovnej Márie Terézie najväčším vidieckym palácovým komplexom v Rakúsku, vám počas unikátnej prehliadky poodhalí svoje fascinujúce príbehy dávnych čias, prerozprávané tak, aby im rozumeli aj najmenší. 

Obrazok
Zdroj: lois lammerhuber

Výstava vás zavedie do veľkolepých cisárskych obytných priestorov, no v tomto priaznivom jesennom období môžete dosýta obdivovať aj elegantnú barokovú záhradu z 18. storočia.

Prehliadka "Výlet v čase do baroka" sa túto nedeľu na Schlosshofe koná o 15.00, trvá cca 60 minút. Okrem nej tu môžete v ten istý deň zažiť aj bábkové predstavenie Gašparko & Co, najmenších určite poteší aj stretnutie so zvieratkami z tunajšej farmy. 

Ak prídete bez detí, bežné prehliadky zámku pre dospelých v slovenčine sa tu organizujú o 11.30 a 13.30.

 

Obrazok
Zdroj: FB - Schloss Hof


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: schlosshof.at, austria.sk, Foto: Astrid Knie, austria.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies