BRATISLAVA - Z ovsených vločiek sa dá napríklad na raňajky okrem kaše pripraviť aj úžasný koláč. Vyskúšajte tento - na jeho prípravu nebudete potrebovať žiadnu múku ani vajíčka.
Suroviny:
120 ml kokosový olej, 120 ml med, 1 ks banán, 2 hrste sušené datle, 1 štipka muškátový oriešok, 1 ČL mletá škorica, 1/4 ČL soľ, 200 g ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové), 100 g mleté mandle, 100 g vlašské orechy, podľa chuti arašidy, podľa chuti džem
Postup:
Rúru vyhrejeme na 170 °C a menší prech vystelieme papierom na pečenie. Kokosový olej a med dáme do menšieho hrnca a na nízkej teplote prehrejeme a premiešame. Banán ošúpeme a s pomocou vidličky popučíme. Datle pokrájame na menšie kúsky. Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej vylejeme pripravenú tekutú zmes (kokosový olej + med). Následne pridáme popučený banán a pokrájané datle. Premiešame. Ďalej primiešame muškátový oriešok, mletú škoricu a soľ. Následne zamiešame aj ovsené vločky. Na koniec pridáme mleté mandle a posekané vlašské orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Pripravenú zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, roztiahneme po celej ploche a jemne lyžicou utlačíme. Môžeme ešte obohatiť o džem podľa chuti a posypať nesolenými arašidmi. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Následne necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč vyberieme z plechu, odstránime papier na pečenie a pokrájame na kocky.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies