Zdravý raňajkový koláč z ovsených vločiek

NETKY.SK • 13 Marec 2019, 07:00 • 2 min
Zdravý raňajkový koláč z ovsených vločiek

BRATISLAVA - Z ovsených vločiek sa dá napríklad na raňajky okrem kaše pripraviť aj úžasný koláč. Vyskúšajte tento - na jeho prípravu nebudete potrebovať žiadnu múku ani vajíčka.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

120 ml kokosový olej, 120 ml med, 1 ks banán, 2 hrste sušené datle, 1 štipka muškátový oriešok, 1 ČL mletá škorica, 1/4 ČL soľ, 200 g ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové), 100 g mleté mandle, 100 g vlašské orechy, podľa chuti arašidy, podľa chuti džem

 

 

Postup:

 

Rúru vyhrejeme na 170 °C a menší prech vystelieme papierom na pečenie. Kokosový olej a med dáme do menšieho hrnca a na nízkej teplote prehrejeme a premiešame. Banán ošúpeme a s pomocou vidličky popučíme. Datle pokrájame na menšie kúsky. Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej vylejeme pripravenú tekutú zmes (kokosový olej + med). Následne pridáme popučený banán a pokrájané datle. Premiešame. Ďalej primiešame muškátový oriešok, mletú škoricu a soľ. Následne zamiešame aj ovsené vločky. Na koniec pridáme mleté mandle a posekané vlašské orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Pripravenú zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, roztiahneme po celej ploche a jemne lyžicou utlačíme. Môžeme ešte obohatiť o džem podľa chuti a posypať nesolenými arašidmi. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Následne necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč vyberieme z plechu, odstránime papier na pečenie a pokrájame na kocky. 

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Katka Štefunková



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies