Žiar nad Hronom: Žiarsky festival remesiel prinesie dožinkové slávnosti a ich zvyky + PROGRAM

NETKY.SK • 11 September 2024, 13:07 • 2 min
Žiar nad Hronom: Žiarsky festival remesiel prinesie dožinkové slávnosti a ich zvyky + PROGRAM

ŽIAR NAD HRONOM - Súčasťou podujatia bude aj vystúpenie folklórnej skupiny (FS) Bažalička z cyklu Ľudová klenotnica.

slovakia

left justify in out

V záhrade Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom sa v sobotu 14. septembra uskutoční ďalší ročník Žiarskeho festivalu remesiel.

"Súčasťou podujatia bude aj vystúpenie folklórnej skupiny (FS) Bažalička z cyklu Ľudová klenotnica," informovali organizátori.

"Festival remesiel otvorí svoje brány o 14:00," uviedli organizátori. Pripravený bude jarmok remesiel, tvorivé dielne, tradičné detské hry, sokoliari, vystúpenie folkloristov, a ochutnávka tradičných jedál a nápojov.

Folklórna skupina Bažalička pripomenie zvyky, ktoré v minulosti sprevádzali žatvu na dedine, ukážkou dožinkových slávností a zvykov zaužívaných pri poďakovaní za úrodu v programe So žatevným vencom. Toto vystúpenie sa uskutoční o 17:00.

"FS Bažalička zachováva autentický folklór, udržiava zvykoslovia a tradície obce a uchováva a zveľaďuje kroj," spresnili organizátori. Skupina sa pravidelne zúčastňuje na folklórnych podujatiach v regióne, na Slovensku aj v zahraničí, a získala mnohé ocenenia na regionálnej i celoslovenskej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Osveta Žiar, Foto: FB/Osveta Žiar
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies