Žilina: Univerzitu tretieho veku bude v novom akademickom roku navštevovať 750 seniorov

NETKY.SK • 30 September 2024, 09:17 • 2 min
Žilina: Univerzitu tretieho veku bude v novom akademickom roku navštevovať 750 seniorov

ŽILINA - Univerzita tretieho veku (U3V) Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) privíta v akademickom roku 2024/2025 až 750 študentov v 22 vzdelávacích programoch. Seniori sa budú vzdelávať nielen v Žiline, ale aj v nových pobočkách v Martine, Rajci a Námestove.

slovakia

left justify in out

Univerzitu tretieho veku (U3V) Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) bude v akademickom roku 2024/2025 navštevovať 750 študentov v rôznych jednoročných, dvojročných a trojročných vzdelávacích programoch.

Študenti sa budú vzdelávať pod vedením 120 lektorov a lektoriek v celkovo 22 programoch, ktoré ponúka univerzita. Okrem hlavného sídla v Žiline budú vzdelávacie aktivity prebiehať aj v štyroch pobočkách, vrátane dlhoročnej pobočky v Čadci a novootvorených pobočiek v Martine, Rajci a Námestove.

Študentom Univerzity tretieho veku sú k dispozícii nielen rôznorodé vzdelávacie programy, ale aj bonusové aktivity, ktoré zvyšujú kvalitu vzdelávania a umožňujú seniorom získať komplexnejšie vedomosti.

K takýmto aktivitám patrí cyklus popularizačných prednášok "Cesty poznávania", vlastný časopis "Schody", študijná príručka a možnosti medzigeneračného vzdelávania či zahraničného vzdelávania.

Okrem toho UNIZA ponúka aj možnosti dobrovoľníctva vo vzdelávacom procese a multimediálne materiály vo forme podcastov na platforme PodBean a audioformátov na Frekvenciách U3V.

Riaditeľka Ústavu celoživotného vzdelávania UNIZA, Lucia Hrebeňárová, zdôraznila, že univerzita sa seniorskému vzdelávaniu venuje už takmer 30 rokov.

"Našou snahou je vytvárať miesto na aktívny a naplnený život ľudí v staršom veku. Okrem neustáleho zdôrazňovania zmysluplnosti seniorského vzdelávania sa snažíme spoločne so študentmi prinášať do spoločnosti dialóg, úctu a búrať bariéry či predsudky aj medzi generáciami," uviedla Hrebeňárová.

Univerzita tretieho veku na UNIZA je príkladom toho, ako vzdelávanie môže byť prostriedkom na zvyšovanie kvality života seniorov, podporovanie ich aktivity a posilňovanie medzigeneračného porozumenia.

S rozširujúcou sa sieťou pobočiek a ponukou nových aktivít sa škola neustále snaží priblížiť čo najväčšiemu počtu seniorov a prinášať im príležitosti na osobný rast a spoločenskú integráciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: UNIZA, Foto: uniza.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies