Zomrel rakúsky miliardár a podnikateľ Lugner. Na viedenský ples pozýval celebrity

NETKY.SK • 12 August 2024, 16:41 • 2 min
Zomrel rakúsky miliardár a podnikateľ Lugner. Na viedenský ples pozýval celebrity

VIEDEŇ - Vo veku deväťdesiatjeden rokov zomrel známy rakúsky miliardár a podnikateľ Richard Lugner, informujú tamojšie médiá. Lugnerovo meno bolo spájané predovšetkým s každoročným viedenským plesom v opere, kam pozýval hviezdy šoubiznisu z celého sveta, pripomína agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Lugner v minulosti na najslávnejší rakúsky ples pozval mnoho celebrít ako Ivanu Trumpovú, Claudiu Cardinalovú, Pamelu Andersonovú, Kim Kardashianovú alebo Jane Fondovú, ktoré mu na jeden večer robili sprievod. Ples v opere je jednou z hlavných spoločenských udalostí v Rakúsku s viac ako piatimi tisíckami hostí.

Richard Lugner bol mužom mnohých tvárí, pripomínajú rakúske médiá, bol seriálovou hviezdou, podnikateľom v stavebníctve a prezidentským kandidátom. Mnoho ľudí si ho však pamätalo predovšetkým ako každoročného návštevníka plesu v opere, kam od roku 1992 privádzal do svojej lóže žiarivé hviezdy aj vyhasnuté celebrity, píše agentúra APA.

Ale 91-ročný podnikateľ si vyskúšal aj politickú dráhu. Lugner sa dvakrát uchádzal o úrad spolkového prezidenta Rakúska a minimálne raz s určitým úspechom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: APA, Foto: Tagesschau / DPA / Eva Manhart
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies