ZOO v Taizhou šokuje: Pandy, ktoré sú v skutočnosti psami + VIDEÁ

NETKY.SK • 22 September 2024, 16:00 • 2 min
ZOO v Taizhou šokuje: Pandy, ktoré sú v skutočnosti psami +  VIDEÁ

Návštevníci zoologickej záhrady v Taizhou zostali zaskočení, keď sa dozvedeli, že „pandy“ sú v skutočnosti psami čau-čau, ktorých sa rozhodli prefarbiť na bielo a čierno.

slovakia

left justify in out

Pandy predstavujú medzinárodný symbol Číny, no návštevníci miestnej zoologickej záhrady boli prekvapení, keď zistili, že to, čo vidia, sa podobá na pandy len farbami.

„Je to PANdog“ alebo „Temu verzia pandy,“ komentovali ľudia pod videom, na ktorom „panda“ lapá po dychu v horúčave, zatiaľ čo iná sa prechádza s dlhým chvostom.
Krátko po zverejnení videí na internete vedenie zoologickej záhrady priznalo, že sa rozhodli namaľovať dvoch psov rasy čau-čau, pôvodom zo severnej Číny.

Nespokojní a oklamaní návštevníci potom začali podľa portálu Independent žiadať o vrátenie vstupného.

Tento incident nie je prvý tohto druhu zo ZOO v Taizhou. V máji sa odohral obdobný prípad, kedy predstavitelia tvrdili, že ide o vzácne plemeno „psov pandy“. Následne sa snažili vyvinniť z klamstiev tým, že nikto nebol uvedený do omylu a od začiatku hovorili o „psoch pandy“.


Na otázku novinárov, prečo sa rozhodli pre takéto maľovanie, odpovedali, že v ZOO nemajú žiadne pandy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Independent, Foto: X/ /Nexta
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies