Zverev súhlasil s peňažným trestom, obvinenia voči nemu stiahli

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 15:17 • 2 min
Zverev súhlasil s peňažným trestom, obvinenia voči nemu stiahli

BERLÍN - Nemecký tenista Alexander Zverev už nečelí obvineniam z ublíženia na zdraví a fyzického násilia voči svojej bývalej priateľke. Berlínsky súd v piatok ukončil kauzu stiahnutím obžaloby, keď sa všetky strany dohodli na ukončení sporu a semifinalista prebiehajúceho Roland Garros súhlasil s peňažným trestom vo výške 200.000 eur.

slovakia

left justify in out

Nemecká modelka Brenda Pateaová už podľa AFP nemala záujem pokračovať v stíhaní svojho niekdajšieho partnera, ktorý ju údajne v máji 2020 krátko oboma rukami škrtil počas vzájomnej hádky. Teraz obe strany svoj spor urovnali. "Chceli ho vyriešiť pokojne, aj v záujme ich spoločného dieťaťa," uviedla hovorkyňa berlínskeho súdu Inga Wahlenová.

Pokuta pre Zvereva, ktorá z väčšej časti putuje do štátnej pokladnice a zvyšok do fondu pre charitatívne organizácie, neznamená uznanie jeho viny, tú špičkový nemecký tenista naďalej odmieta. Aj jeho obhajcovia v piatok vyhlásili, že "je stále považovaný za nevinného".

Vlani v októbri Zverev nesúhlasil s pokutou 450.000 eur v súvislosti s týmito obvineniami a proti verdiktu sa odvolal. Odvolací proces odštartoval v Berlíne 31. mája bez prítomnosti Zvereva, ktorý štartuje na Roland Garros a v piatok ho čakal semifinálový súboj s Nórom Casperom Ruudom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: bbc.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies