Zvolen: Jarmok sa ruší, mesto sa pripravuje na prudký dážď

NETKY.SK • 12 September 2024, 16:24 • 2 min
Zvolen: Jarmok sa ruší, mesto sa pripravuje na prudký dážď

ZVOLEN - V pohotovosti je dobrovoľný hasičský zbor, mestská polícia a pracovníci komunálneho strediska.

slovakia

left justify in out

Tradičný jesenný jarmok, ktorý sa mal konať na námestí vo Zvolene tento piatok (13. 9.) a sobotu (14. 9.), sa kvôli nepriaznivým predpovediam počasia presunie o týždeň neskôr. Zvolenská radnica o tom informovala s tým, že mesto prijíma opatrenia v súvislosti s možnými prudšími zrážkami.

"Krízový štáb mesta odporučil zrušenie alebo preloženie podujatí, pri ktorých sa očakáva zhromaždenie väčšieho počtu ľudí," uviedlo mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke. Primátor Vladimír Maňka zvolal krízový štáb na základe výstrahy meteorológov pre piatok a sobotu.

"Rozhodnutie o preložení jarmoku nebolo jednoduché. Vieme, že je obľúbeným podujatím Zvolenčanov, preto sme sa rozhodli nezrušiť ho úplne, ale presunúť ho o týždeň - aj s rizikom, že predajcov bude menej, keďže už môžu mať rezervované miesta v iných mestách či obciach," vysvetlil Maňka.

Podľa výstrah sa na území mesta očakáva úhrn zrážok od 70 do 120 milimetrov, a môže pribudnúť aj protipovodňová výstraha. "Ak sa k tomu pridá prudší vietor, mohlo by to predstavovať nebezpečenstvo. Presunutím jarmoku na iný termín chceme v prvom rade ochrániť bezpečnosť Zvolenčanov a samotných predávajúcich," dodal primátor.

Mesto sa pripravuje na príchod očakávaného množstva zrážok. "V priebehu dnešného dňa čistíme uličné vpusty, prednostne tie najproblémovejšie. Veríme, že to pomôže odvedeniu vody z našich ciest a chodníkov, ak spadne predpovedané množstvo zrážok," uviedol vedúci odboru dopravy Pavel Brťka.

Vo Zvolene sa už dnes začnú plniť vrecia s pieskom, základné množstvo má byť pripravené do večera. Primátor tiež uviedol, že v pohotovosti je dobrovoľný hasičský zbor, mestská polícia a pracovníci komunálneho strediska.

"Budeme veľmi pozorne sledovať hladinu vodných tokov na problémových miestach a aktivizovali sme prípravu krízového ubytovania v našom komunitnom centre a na ďalších miestach," doplnil Maňka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Zvolen, Foto: regiony.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies