Zvolenská nemocnica rozširuje kapacity: Nové lôžka a moderné operačné sály

NETKY.SK • 25 September 2024, 08:48 • 2 min
Zvolenská nemocnica rozširuje kapacity: Nové lôžka a moderné operačné sály

ZVOLEN - Zvolenská nemocnica pokračuje v rozsiahlej prestavbe chirurgického pavilónu a prístavbe novej lôžkovej časti. Modernizácia zahŕňa obnovu jednotky intenzívnej starostlivosti, neonatológie a operačných sál. Nový päťposchodový pavilón prinesie 60 nových lôžok a ďalšie vylepšenia, ktoré výrazne zvýšia kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Zvolenská nemocnica, ktorá patrí pod spoločnosť Agel SK, pokračuje s rozsiahlou prestavbou chirurgického pavilónu a prístavbou novej lôžkovej časti. Tieto práce majú v budúcnosti vytvoriť jeden funkčný a prepojený celok, ktorý výrazne zlepší zdravotnú starostlivosť pre pacientov. Hovorkyňa spoločnosti Eva Peterová potvrdila, že modernizácia prebieha podľa plánu a prináša zásadné zmeny v rámci niekoľkých kľúčových oddelení.

Na druhom poschodí chirurgického pavilónu prebieha obnova jednotky intenzívnej starostlivosti. Tretie poschodie je venované oddeleniu neonatológie, ktorého dokončenie sa očakáva už počas jesene tohto roka. Na štvrtom poschodí sa modernizujú dve operačné sály, ktoré budú po ukončení prác spĺňať všetky štandardy a technické požiadavky tretieho tisícročia.

Práce zahŕňajú aj úpravy v oblasti čistých priestorov, vzduchotechniky a rozvodov medicinálnych plynov. Okrem toho bola budova vybavená novými hliníkovými oknami a prebieha zatepľovanie, ktoré pomôže znížiť energetickú náročnosť budovy.

Najdôležitejšou časťou projektu je výstavba úplne nového lôžkového pavilónu, ktorý postupuje podľa stanoveného harmonogramu. Nový pavilón bude mať päť poschodí a pacientom poskytne 60 nových lôžok, zrekonštruované priestory, nové operačné sály a recepciu.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie bude vybavené rodinnými izbami, ktoré umožnia, aby sprievod rodičky mohol byť s ňou počas celého pobytu v nemocnici. Celý pavilón bude vybavený modernou zdravotníckou technikou a zariadeniami, čo výrazne zlepší kvalitu poskytovanej starostlivosti.

Cieľom rozvojového plánu nemocnice je rozšíriť spektrum a rozsah zdravotnej starostlivosti. Nemocnica tento projekt spolufinancuje z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti, pričom celková investícia presahuje 34 miliónov eur.

Ako uviedol Michal Pišoja, predseda predstavenstva spoločnosti Agel, výsledkom tejto investície bude moderný pavilón, ktorý zlepší logistiku a manažment pacienta, čím prispeje k efektívnejšiemu pohybu a presunu pacientov. Tento rozvoj umožní ďalšie zlepšovanie na kľúčových oddeleniach, akými sú chirurgia, gynekológia, pôrodníctvo, úrazová chirurgia a ortopédia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Agel, &nemocnica Zvolen, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies