ZVS holding otvoril novú výrobnú linku na delostreleckú muníciu v Snine: Prinesie desiatky nových pracovných miest +VIDEO

NETKY.SK • 4 Október 2024, 14:28 • 2 min
ZVS holding otvoril novú výrobnú linku na delostreleckú muníciu v Snine: Prinesie desiatky nových pracovných miest +VIDEO

SNINA - Spoločnosť ZVS holding otvorila v Snine novú linku na výrobu 155 milimetrovej delostreleckej munície, čím reaguje na zvýšený dopyt a zložité geopolitické podmienky. Investícia v hodnote 31,5 milióna eur výrazne zvýši produkciu a prinesie do regiónu desiatky nových pracovných miest. Modernizovaný závod s pokročilými technológiami posilní pozíciu spoločnosti na medzinárodnom trhu a podporí aj strategické priority EÚ a NATO.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť ZVS holding v Snine spustila novú výrobnú linku na produkciu 155 milimetrovej delostreleckej munície. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnil predseda predstavenstva ZVS holding Pavol Čahoj a minister obrany SR Robert Kaliňák.

Investícia v hodnote 31,5 milióna eur umožní firme zvýšiť kapacitu výroby a posilniť jej pozíciu na medzinárodnom trhu s veľkokalibrovou muníciou.

Rozšírenie závodu prinesie do regiónu desiatky nových kvalifikovaných pracovných miest. ZVS holding plánuje v nasledujúcich rokoch zvýšiť produkciu munície na 360 000 kusov ročne.

Nová linka je vybavená modernými technológiami, pokročilými robotickými systémami a automatizovanými procesmi, čo zefektívni výrobu a zlepší podmienky pre zamestnancov. Celkovo spoločnosť investovala do sninskej prevádzky už viac ako 80 miliónov eur.

Predseda predstavenstva Pavol Čahoj uviedol, že nová výrobná linka vznikla ako reakcia na rastúci dopyt po delostreleckej munícii kalibru 155 milimetrov a na zložitú geopolitickú situáciu. Zároveň prispieva k napĺňaniu strategických priorít EÚ a NATO v oblasti ochrany.

Počet zamestnancov ZVS holding sa od roku 2020 zvýšil z 75 na 180, pričom spoločnosť plánuje do roku 2026 tento počet viac než zdvojnásobiť.

Okrem rozšírenia závodu v Snine holding MSN GROUP v piatok odštartoval aj obnovu areálu bývalého podniku Chemko Strážske, kde sa bude vyrábať biomodulárna náplň pre veľkokalibrovú muníciu.

Minister obrany Robert Kaliňák ocenil dynamický rozvoj slovenského obranného priemyslu, ktorý podľa neho prispieva nielen k národnej, ale aj k európskej bezpečnosti.

Investície v hodnote 50 miliónov eur smerovali od roku 2023 do nákupu nových technológií, modernizácie výrobných priestorov a zlepšenia infraštruktúry závodu. ZVS holding v spolupráci so skupinou CSG realizuje výrobu veľkokalibrovej munície aj v Španielsku a Srbsku.

Táto expanzia podporuje nielen slovenský, ale aj medzinárodný obranný priemysel a zaisťuje strategickú bezpečnosť EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MO SR, Foto: MO SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies