MS 2022: Finále z ríše snov! Messi sa postavil osudu a doviedol svoju Argentínu k trofeji majstrov sveta!

NETKY.SK • 18 December 2022, 19:05 • 2 min
MS 2022: Finále z ríše snov! Messi sa postavil osudu a doviedol svoju Argentínu k trofeji majstrov sveta!

LUSAIL - Maradona sa usmieva z neba, Messi oslavuje na ihrisku! Najlepšie finále v histórii MS nakoniec po penaltovom rozstrele ovládla Argentína, Francúzsku nepomohol ani fenomenálny hetrik Mbappeho.

slovakia

left justify in out

Najlepšie finále v histórii MS!

 

Argentína vstúpila do zápasu priam fantasticky a od začiatku dominovala. Francúzsko pôsobilo zaskočeným dojmom a absolútne sa nevedelo dostať do zápasu, na druhej strane Messi a spol lietali po trávniku, napádali rozohrávku Francúzska a vyhrali každý osobný súboj. Netrvalo to dlho a tlak Argentíny využil Messi, ktorý po zbytočnom zákroku Dembelého otvoril skóre z pokutového kopu. Argentína sa po strelenom góle nestiahla a pokračovala vo vysokom tempe.

 

 

O 13. minút neskôr Argentína uderila znova, po nádhernom protiútoku Messiho a McAllistera sa do obrovskej šance dostal Angel Di Mária a zvýšil náskok Argentíny na 2:0. Francúzske trápenie nemalo konca a tak sa tréner Dechamps rozhodol vystriedať 2 hráčov, stiahol údajne zraneného Girouda a trápiaceho sa Dembelého. Do hry prišli dvaja mladí útočníci Marcus Thuram a Kolo Muani, ktorý dokázali oživiť hru Francúzov

 

Ale ani v druhom polčase to nebola žiadna sláva, Messiho Argentína naďalej dominovala v zápase a Francúzsko čakalo na zázrak. Zázrak prišiel v 80. minúte, keď po faule jedného z hráčov Argentíny si loptu na biely bod postavil Mbappé a chladnokrvne znížil na 1:2. V tej chvíľi sa rozpútalo francúzske peklo, úradujúci majstri sveta povstali z mŕtvych a okamžite dokázali vyrovnať na 2:2, hrdinom Francúzska bol kto iný než Mbappé, ktorý nádherným volejom prekonal Martinéza a poslal zápas do predĺženia. 

 

 

Messiho sen musel čeliť ďalšej prekážke! V predĺžení sa hra pomerne vyrovnala a šance sa vyskytli na oboch stranách. V 108. minúte prišiel magický moment Argentíny, keď po nádhernej kombinácii sa dostal do obrovskej šance Lautaro Martinéz, no jeho strelu vyrazil Lloris, ale na dorážku Messiho už nemal nárok. Argentína znova viedla a zostávalo posledných 10 minút predĺženia.

 

Ďalší infarktový moment prišiel po rohovom kope Francúzov, keď sa lopta dostala znova k Mbappému, ktorého strelu rukou zblokoval Montiel. Rozhodca nariadil ďalšiu jedenástku a Mbappé vyrovnal na 3:3 a skompletizoval svoj hetrik. Všetko nasvedčovalo tomu, že tento zápas rozhodne penaltová rozstrel, no v záverečných sekundách sa dostal do fantastickej šance útočník Kolo Muani, ale v najdôležitejšom momente svojej kariéry zlyhal a jeho koncovku zlikvidoval Emiliano Martínez.

 

 

V penaltovom rozstrele mladí Francúzi pohoreli, najprv nepremenil Coman, ktorého zlikvidoval Martinéz a hneď po ňom Tchouameni netrafil bránu. Poslednú a zároveň víťaznú penaltu premenil sám Montiel, ktorý nešťastne daroval Francúzom v 116. minúte penaltu, vdaka ktorej vyrovnal Mbappe na 3:3. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies