Archív článkov za Jún 2024, strana 9

Otvor článok

William Anders, astronaut z Apolla 8: Zahynul pri havárii lietadla + VIDEO

8.6 2024 10:06

WASHINGTON - Vo veku 90 rokov zomrel v piatok bývalý americký astronaut William "Bill" Anders, člen posádky Apolla 8, ktorá ako prvá obletela Mesiac. Zahynul pri havárii malého lietadla. Informovali o tom AP, DPA a BBC.

Otvor článok

Paríž: Muž s rusko-ukrajinským občianstvom plánoval bombový útok!

8.6 2024 10:32

PARÍŽ - Muža s dvojakým ruským i ukrajinským občianstvom v piatok predbežne obvinili z terorizmu a prípravy bombového útoku vo Francúzsku, uviedla tamojšia prokuratúra. Správu priniesla AFP.

Otvor článok

Robert Fico: Odvolil som v nemocnici

8.6 2024 10:45

Bratislava - Napriek tomu, že sa zo zranení po nedávnom atentáte ešte len zotavuje, svoju občiansku povinnosť si už predseda vlády SR Robert Fico splnil a svoj hlas vo voľbách do Európskeho parlamentu odovzdal.

Otvor článok

Joe Biden: Svojho syna Huntera v prípade usvedčenia neomilostím

8.6 2024 11:03

WASHINGTON - Americký prezident v rozhovore pre stanicu ABC uviedol, že svojmu synovi Hunterovi Bidenovi by v prípade jeho usvedčenia milosť neudelil. Správu priniesli ABC a CNN.

Otvor článok

Ako hlasujú voliči so zdravotným postihnutím?

8.6 2024 11:19

BRATISLAVA - Voliči, ak nemôžu sami upraviť hlasovací lístok kvôli zdravotnému postihnutiu alebo preto, že nevedia písať či čítať, môžu v eurovoľbách hlasovať s pomocou inej osoby. Informoval o tom rezort vnútra.

Otvor článok

Eurovoľby: V sobotu sa volí aj na Malte, v Česku, Lotyšsku či Taliansku, piatok v Írsku a Taliansku

8.6 2024 11:39

VALLETTA/RIGA/RÍM - Na Malte, v Lotyšsku i SR sa sobotu konajú voľby do Európskeho parlamentu. Hlasovanie v sobotu otvorili v Taliansku, kde bude pokračovať aj v nedeľu. Volebné miestnosti sú v sobotu otvorené i v ČR, kde sa voľby začali v piatok popoludní. Informácie priniesli agentúry AP a AFP.

Otvor článok

Peter Pellegrini: EÚ bude musieť prehodnotiť viacero svojich politík

8.6 2024 11:59

Volieb do Európskeho parlamentu sa zúčastnil už aj novozvolený prezident SR Peter Pellegrini. Svoj hlas odovzdal vo volebnej miestnosti neďaleko Banskej Bystrice.

Otvor článok

Pápež František k vojne v Pásme Gazy: Každý deň sa modlím, aby sa konečne skončila

8.6 2024 12:04

VATIKÁN - Pápež František ešte v piatok privítal vo Vatikánskych záhradách izraelského a palestínskeho veľvyslanca, aby sa modlili za ukončenie vojny v Pásme Gazy. Informovali o tom AP a AFP.

Otvor článok

Nemecko: Núdzové pristátie lietadla. Do motora sa dostali vtáky

8.6 2024 12:50

DORTMUND - Lietadlo so 190 pasažiermi na palube sa muselo ešte v piatok večer núdzovo vrátiť na letisko v nemeckom meste Dortmund krátko po štarte. Do jeho motora sa dostali vtáky. Správu priniesla DPA.

Otvor článok

Univerzita v Paname: Útočník spustil paľbu na študentov, 1 obeť, 1 zranený + VIDEO

8.6 2024 13:12

PANAMA - Neznámy útočník strieľal ešte v piatok na skupinu študentov v kampuse Panamskej univerzity v Paname. Pri incidente zahynul jeden človek a ďalší utrpel zranenia, informuje AP.

Otvor článok

AKTUALIZOVANÉ Palárikovo: Prerušili hlasovanie v 3 okresoch. Na hlasovacích lístkoch sa našiel biely prášok

8.6 2024 13:21

PALÁRIKOVO - Dve z troch volebných miestností v Palárikove, v okrese Nové Zámky, uzatvorili kvôli nálezu bieleho prášku. Podľa informácií polície ich krátko po 10. hodine opäť otvorili.

Otvor článok

Volebné moratórium bude trvať najmenej o 3 hodiny dlhšie

8.6 2024 13:27

BRATISLAVA - Volebné moratórium v súvislosti s voľbami do EP, ktoré sa konajú tento víkend, bude na Slovensku trvať o tri hodiny dlhšie. Dôvodom je prerušenie hlasovania v Palárikove v súvislosti s bezpečnostným incidentom. V jednej z volebných miestností bol nájdený biely prášok.

Otvor článok

Izraelská armáda: Zachránili sme z Pásma Gazy 4 rukojemníkov

8.6 2024 13:49

TEL AVIV - Izraelské jednotky v sobotu zachránili štyroch rukojemníkov z Pásma Gazy. Informovala o tom izraelská armáda (IDF). Správu priniesli AFP, AP, DPA a Reuters.

Otvor článok

10 strhujúcich zápasov na OKTAGONe 58: VÉMOLA vs. VÉGH 2

8.6 2024 14:01

Vychutnajme si výnimočnú kartu a strhujúcu atmosféru najväčšieho turnaja v histórii Česka a Slovenska na futbalovom štadióne! Toto je zatiaľ vyvrcholenie ôsmich rokov OKTAGONu.

Otvor článok

EXKLUZÍVNE - REPORTÁŽ: Veľkolepá oslava narodenín! Ego, Miro Jaroš aj Karin Majtánová blahoželali k výročiu Lombardi Fashion House!

8.6 2024 14:15

Netky boli hosťom na veľkolepej párty 10. výročia značky Lombardi Fashion House a 60-tky jej šéfa Jozefa Grondžáka. Módny dizajnér pozval na veľkolepú párty v reštaurácii Bistric v Záhorskej Bystroci stovku hostí. Pozrite si reportáž a blahoželania od rapera Ega, speváka Mira Jaroš, herca Števa Martinoviča, gitaristu Davida Bíleka aj moderátorky Karin Majtánovej! Dozviete sa aj, čo mu darovala herečka Zuzana Haasová aj ktorému hercovi značka Lombardi zachránila svadbu!

Otvor článok

Svoje volebné právo využil aj predseda SNS Andrej Danko

8.6 2024 14:36

Po predsedovi Smeru SSD Robertovi Ficovi a novozvolenom prezidentovi Petrovi Pellegrinim svoje právo voliť využil aj predseda koaličnej SNS Andrej Danko.

Otvor článok

Riaditeľka odboru volieb Chmelová končí. Ďakoval jej priamo Šutaj Eštok

8.6 2024 14:45

BRATISLAVA - Sobotňajšie voľby do Európskeho parlamentu sú poslednými, ktoré ako zapisovateľka Štátnej volebnej komisie i riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR absolvuje Eva Chmelová.

Otvor článok

Lieky je lepšie mať počas letu v príručnej batožine. Prečo?

8.6 2024 15:40

BRATISLAVA - Nie je vhodné mať lieky počas letu v podpalubnej batožine. Na všetkých letiskách s ňou nemusia zaobchádzať citlivo. Upozorňuje na to Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL).

Otvor článok

Zamestnanci a pacienti môžu voliť priamo v nemocnici

8.6 2024 15:45

BRATISLAVA - Využiť svoje aktívne volebné právo, prejaviť svoj názor a vybrať si svojich zástupcov do Európskeho parlamentu môžu aj zdravotníci a pacienti priamo v nemocniciach.

Otvor článok

Umelá inteligencia už vie rozprávať, Google však stále odporúča "špagety s benzínom". Vývojári žiadajú reguláciu

8.6 2024 16:15

Nový model AI nebol poriadne otestovaný a užívateľom priniesol miestami až vtipné odpovede. Za zmienku stojí, že ak ste do Google napísali, či sa dajú špagety spraviť s benzínom, AI odpovedalo, že nie. Benzín je však podľa umelej inteligencie skvelou prísadou do špagiet, ak chcete, aby boli pálivé.

Otvor článok

Polícia riešila prípad predsedu komisie pod vplyvom alkoholu

8.6 2024 16:30

Bezpečnosť volieb do EP prebieha pod dohľadom polície. Incidenty, ktoré polícia eviduje, sú priebežne dokumentované a vyhodnocované.

Otvor článok

Bude ECB pokračovať v znižovaní sadzieb?

8.6 2024 18:21

Šéfka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardeová po tohtotýždňovom uvoľnení menovej politiky tlmí očakávania, že ECB bude v blízkej budúcnosti pokračovať v znižovaní úrokových sadzieb. Správu priniesla DPA.

Otvor článok

Zrážka osobného motorového vozidla a vlaku pred letiskom v Bratislave

9.6 2024 08:13

Policajti oddelenia Železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vykonávali včera potrebné úkony spojené so zrážkou osobného vlaku a osobného motorového vozidla na trati pred bratislavským letiskom.

Otvor článok

Volebný deň a jeho vyhodnotenie z pohľadu prezidenta Policajného zboru

9.6 2024 09:22

Zo strany Policajného zboru Slovenskej republiky prebehol volebný deň bez závažnejších incidentov.

Otvor článok

Česko sa obáva teroristického útoku! Policajti prešli do režimu „teror“

9.6 2024 09:54

PRAHA - Česká polícia v noci na nedeľu s okamžitou platnosťou posilnila bezpečnostné opatrenia na verejných miestach pre obavy z možného teroristického útoku.

Otvor článok

Volebné miestnosti sa zatvorili. Volebné moratórium sa skončilo

9.6 2024 09:54

BRATISLAVA - Volebné moratórium v súvislosti s voľbami do Európskeho parlamentu sa už na Slovensku skončilo.

Otvor článok

Útoky na lode v Červenom mori a Adenskom zálive

9.6 2024 10:22

SANÁ - Dvojicu nákladných lodí pri pobreží Jemenu ešte v sobotu v noci zasiahli strely. Obete bezprostredne nehlásili. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

Otvor článok

Ako to je s hypotekárnymi úvermi?

9.6 2024 10:36

BRATISLAVA - Počas celého minulého roka aj v úvode tohto roka zostala produkcia nových hypotekárnych úverov na Slovensku približne na rovnakej úrovni, a to asi o tretinu nižšej ako v predchádzajúcom období, informovala Národná banka Slovenska (NBS).

Otvor článok

Počas volebného dňa zasahovali okrem policajtov aj záchranári

9.6 2024 11:00

BRATISLAVA - Priebeh volebného dňa bol pokojný, no zásah záchranárov napriek tomu bol niekde nevyhnutý.

Otvor článok

KĽDR vypustila ďalších 330 balónov s odpadkami, Južná Kórea nasadila amplióny + VIDEÁ

9.6 2024 11:02

SOUL - Severná Kórea v noci na nedeľu vyslala približne 330 balónov s odpadkami cez hranice do Južnej Kórey. Oznámil to juhokórejský zbor náčelníkov štábov ozbrojených síl. Soul v reakcii ohlásil opatrenia. Správu priniesli AP, DPA a Jonhap.

Otvor článok

Do Pásma Gazy opäť prúdi pomoc. Čo tomu pomohlo?

9.6 2024 11:19

WASHINGTON - Do Pásma Gazy začala v sobotu opätovne prúdiť humanitárna pomoc cez opravené plávajúce mólo. Nedávno ho poškodilo rozbúrené more. Informovalo o tom Centrálne velenie americkej armády (CENTCOM) a AFP.

Otvor článok

Dnes na obed si uvarte s Netkami ! Špargľové rizoto

9.6 2024 11:35

Jún v kuchyni už tradične patrí špargli, jej liečivé účinky sú známe už od nepamäti, obsahuje plno vzácnych živín a vitamínov ako je vitamín B, C, E, K a ďalšie telu prospešné látky. Špargľa má tiež pozitívny účinok na funkciu ľadvín, podporuje plodnosť a pôsobí ako afrodiziakum. Špargľa má veľa využití v kuchyni, my vám ponúkame recept na lahodné špargľové rizoto.

Otvor článok

Neoficiálne výsledky eurovolieb 2024

9.6 2024 12:07

Podľa neoficiálnych výsledkov eurovolieb na Slovensku je PS pred Smerom a Republikou, SaS a Demokrati na mandát nedosiahnu.

Otvor článok

Vojenský ombudsman riešil viacero podnetov

9.6 2024 12:13

BRATISLAVA - Vojenský ombudsman minulý rok dostal 36 podaní a 19 z nich preveroval. Jeden bol opodstatnený.

Otvor článok

Kto sa postaví na čelo EK? Kde majú eurovoľby už za sebou a kde ešte nie

9.6 2024 12:19

Eurovoľby rozhodujú aj o tom, kto následne bude na čele novej Európskej komisie (EK). V niektorých krajinách Európskej únie majú voľby do Európskeho parlamentu už za sebou, niekde sa ešte len volí.

Otvor článok

Tibor Gašpar: Čo sa týka postu predsedu NR SR, vidí priestor na kompromis

9.6 2024 13:08

BRATISLAVA - Tibor Gašpar vidí priestor na úpravu koaličnej zmluvy, v rámci ktorej by sa predsedom NR SR mohol stať Andrej Danko