Neoficiálne výsledky eurovolieb 2024

NETKY.SK • 9 Jún 2024, 12:07 • 2 min
Neoficiálne výsledky eurovolieb 2024

Podľa neoficiálnych výsledkov eurovolieb na Slovensku je PS pred Smerom a Republikou, SaS a Demokrati na mandát nedosiahnu.

slovakia

left justify in out

Progresívne Slovensko bude mať až šiestich europoslancov, naposledy v koalícii so Spolu získali 4 mandáty. Polepší si aj Smer.
 
Sobotné voľby do Európskeho parlamentu podľa neoficiálnych výsledkov z prostredia politických strán vyhrá opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS), ktorého kandidátku viedol bývalý premiér Ľudovít Ódor.
 
Vďaka miernemu náskoku nad druhým Smerom by hnutie malo získať 6 z 15 slovenských europoslancov. Smer by mal obsadiť 5 mandátov.
 
Na treťom mieste prekvapivo skončí mimoparlamentná Republika, preskočila aj stranu Hlas, ktorej prieskumy prisudzovali tretiu priečku. Hnutie súčasného europoslanca Milana Uhríka získa dva mandáty.
 
Zvyšné dve kreslá si rozdelia už len dve strany: Hlas a Kresťanskodemokratické hnutie.
 
Tri ďalšie opozičné strany Maďarská aliancia, SaS a Demokrati podľa neoficiálnych výsledkov europoslancov nezískajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj / Foto: 24hod.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies