Agresívny muž napadol policajta v Bratislave: Hrozí mu väzobné stíhanie

NETKY.SK • 7 Október 2024, 15:02 • 2 min
Agresívny muž napadol policajta v Bratislave: Hrozí mu väzobné stíhanie

BRATISLAVA - Hliadka bratislavskej polície zasahovala po oznámení o agresívnom správaní muža na Korytnickej ulici. Incident vyústil do útoku na policajta, ktorého útočník zranil do oblasti tváre. Muž, identifikovaný ako 29-ročný ukrajinský občan Hryhorii R., bol zadržaný a čelí obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Bratislave zasahovala v sobotu 5. októbra 2024 krátko po 19.15 hod. na Korytnickej ulici. Policajti boli vyslaní na miesto po prijatí oznámenia, že sa do bytu k svojej partnerke snaží dostať agresívny muž.

Po príchode na miesto potvrdili pravdivosť oznámenia a na chodbe obytného domu spozorovali muža, ktorý sa pokúšal násilím vniknúť do bytu.

Policajti muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo muž reagoval a prestal sa dobíjať do bytu. Zároveň nadviazali komunikáciu so ženou nachádzajúcou sa vo vnútri bytu. Počas tejto komunikácie však muž náhle zaútočil na jedného z policajtov.

Prudko ho udrel lakťom a následne päsťou do oblasti tváre, čo spôsobilo policajtovi ťažké zranenie vyžadujúce si chirurgický zákrok v nemocnici.

Vzhľadom na agresívne správanie útočníka policajti použili donucovacie prostriedky a muža zadržali. Po prevezení na príslušné policajné oddelenie bolo 29-ročnému Hryhoriimu R., štátnemu príslušníkovi Ukrajiny, vznesené obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

Muž bol následne umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

Incident ukazuje na riziká, ktorým sú policajti pri výkone služby vystavení, a potvrdzuje, že pohotová reakcia hliadky bola nevyhnutná pre zabezpečenie bezpečnosti všetkých zúčastnených strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Bratislave, Foto: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies