Ako odľahčiť svoj kufor pred dovolenkou? 12 vecí, ktoré radšej nechajte doma

NETKY.SK • 3 August 2024, 11:21 • 2 min
Ako odľahčiť svoj kufor pred dovolenkou? 12 vecí, ktoré radšej nechajte doma

Je pravdepodobné, že nie každý predmet vo vašom kufri musí ísť s vami na dovolenku. Odľahčite svoj kufor tým, že z neho vyhodíte nepotrebné veci. Od fénu a toaletných potrieb až po kozmetické tašky a časopisy. USA Travel Today prináša 12 vecí, ktoré si môžete vyškrtnúť zo svojho zoznamu.

slovakia

left justify in out

Nehovoríme, že si na dovolenke nesmiete užiť skvelú knihu, na ktorú už len čakáte, až sa do nej budete môcť zahryznúť. Ak však máte čítačku Kindle alebo tablet, môžete uvoľniť cenné miesto tým, že knihy a časopisy v mäkkej väzbe necháte doma. Elektronické alternatívy sú tenké a ľahké a umožňujú vám stiahnuť si viac materiálu na čítanie. V jednom tablete tak môžete mať pripravených stovky kníh na čítanie.

Nikto nepotrebuje na každý deň dovolenky iný outfit. Balenie týmto spôsobom je jedným z najrýchlejších spôsobov, ako minúť miesto v batožine.  Na všetky cesty okrem tých najdlhších si väčšina ľudí vystačí s tromi vrchnými a tromi spodnými časťami, ktoré sú praktické a pohodlné a ktoré možno kombinovať. Ak sa obávate, že vám dôjde čisté oblečenie, pamätajte, že na cestách môžete ručne vyprať pár kusov vecí veľmi jednoducho, keď to bude potrebné.

Džínsovina je ideálna na cestovanie, pretože je všestranná, má dlhú životnosť a dobre kryje škvrny. Je však tiež ťažká a zaberá veľa miesta, aj keď úhľadne zložená. Zbaľte si svoje obľúbené džínsy, ale držte sa maximálne jedného alebo dvoch párov a pridajte radšej ľahké nohavice, ako sú bavlnené alebo ľanové nohavice, legíny, džegínsy, funkčné látky alebo khaki nohavice.

Namiesto toho, aby ste priniesli celú taštičku s toaletnými potrebami, využite veci zadarmo, ktoré vám poskytnú v hoteli. Väčšina hotelov poskytuje šampón, kondicionér, mydlo a mlieko, ale to neznamená, že to je všetko, čo majú na sklade. Niektoré hotely majú aj zásoby dezodorantov, zubnej pasty, ústnej vody, holiacich strojčekov, krémov na holenie, dámskych hygienických produktov a dokonca aj súprav na šitie. Tajomstvo spočíva v tom, že o to musíte požiadať.

Je pravdepodobné, že nepoužívate každú vec vo svojej kozmetickej taške pravidelne, tak prečo ju brať celú? Držte sa produktov, ktoré používate každý deň a nič viac. Skúste sa obmedziť na korektor, lícenku alebo bronzer, ceruzku na oči, jemné očné tiene, maskaru a rúž. Alebo zvážte kúpu jednej z tých kozmetických súprav, ktoré sa dodávajú s rôznymi kozmetickými prípravkami v cestovnom balení.

Fén, žehličku, kulmu a veľké fľaše vlasových prípravkov nechajte doma. Zaberú veľa batožinového priestoru a po vybalení zaberú aj kúpeľňu. Väčšina hotelových izieb už má sušič vlasov a niektoré ubytovacie zariadenia už dokonca ponúkajú aj žehličky na vlasy. Odporúčame si to však vopred overiť, aby ste sa vyhli baleniu väčšieho množstva, ako potrebujete. Ak váš hotel neponúka tieto stylingové nástroje, investujte do možností cestovnej veľkosti alebo sa jednoducho zaobíďte bez nich, koniec koncov, je to len dočasné.

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: satur.sk

Pokiaľ necestujete pracovne, pravdepodobne si vystačíte len so smartfónom. Ak však uvažujete o zbalení iných zariadení – napríklad iPadu, tabletu, notebooku alebo Kindle – obmedzte sa maximálne na dve. Tu je dôvod: pribaľovanie zariadení vedie k roztržitosti. Buď vás bude tablet alebo notebook neustále rozptyľovať, alebo väčšinu z toho, čo ste si zbalili, nakoniec nepoužijete. Vyberajte múdro a ušetrite si čas na dovolenku a miesto na balenie.

Možno budete chcieť na svojej ďalšej ceste vyzerať ako módna ikona, ale nenechajte sa zlákať zbalením svojich najkrajších hodiniek, šperkov, značkovej kabelky a akýchkoľvek iných nepodstatných ozdôb. Cestovanie s cennosťami z vás urobí hlavný cieľ vreckových zlodejov a riskujete, že stratíte svoje najdrahšie kúsky.

Je v poriadku priniesť si do lietadla občerstvenie, ale nie je dôvod schovávať si do batožiny nadmerné množstvo jedla. Ak je vašim cieľom ušetriť peniaze, naplánujte si nákup niekoľkých základných položiek, ako sú káva, cereálie a mlieko hneď po príchode. V snahe ušetriť si však nenechajte ujsť miestne gastronomické špeciality.

Pokiaľ sa nechystáte kempovať, nebaľte si vlastné plachty a uteráky. Hotely, hostely a dovolenkové prenájmy ich takmer vždy poskytujú. A ak z nejakého dôvodu ten váš nie, považujte to za znamenie, že by ste si pravdepodobne mali nájsť iné miesto na pobyt.

Nie je nič horšie, ako pretrpieť dovolenku v nesprávnych topánkach, preto si ich vyberajte opatrne. Nechajte doma akúkoľvek nepohodlnú obuv – ako vysoké opätky a balerínky – a akúkoľvek, ktorú ste ešte nevychodili. Zabaľte si len dve alebo tri svoje najpohodlnejšie a najuniverzálnejšie topánky – skúste si priniesť jedny dobré vychádzkové tenisky a jeden alebo dva ďalšie páry náhradných topánok. Ak budete tráviť pobyt pri mori, nezabudnite na pohodlné šľapky na pláž a do vody.

Vyhnite sa baleniu kvôli situáciám, ktoré pravdepodobne nenastanú. Napríklad, ak ste na návšteve niekde v suchu, nemusíte si zbaliť výstroj do dažďa alebo zimný kabát. Ak idete do trópov, tieto veci vám vôbec nebudú chýbať. To isté platí aj pri iných scenároch – ak nie ste turista, neberte si so sebou turistické topánky. Stanovte si realistické plány, aby ste si nakoniec nezbalili nepotrebnú výbavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: USA Travel Today, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies